8. Plass i Serie A 2015/2016: Sampdoria

Sampdoria hadde en god sesong i fjor, og endte på 7. plass, selv om det kanskje var litt surt å komme 3 poeng bak Genoa, deres erkerival. De har en spillestil som er meget kraftkrevende, hvor de jobber steinhardt og spiller en direkte stil. Særlig er deres hjemmebane ett vanskelig sted å dra til, hvor den er meget liten og trang, og en utrolig atmosfære.angelo palombo De hadde også hele 17 uavgjorte i fjor, hvor på bare 8 tap hele sesongen. De er altså ett lag som er meget vanskelige å slå, men som ikke er altfor god til å spille ut motstanderne. Men de fleste regner med at de ender midt på tabellen igjen.

På keeperplassen har vi Emiliano Viviano, som er en solid keeper. Han lykkes ikke i sin tid i Arsenal, men har vært god for Sampdoria. De trengte en bra erstatter etter at Romero dro,

På høyre vingback har de hentet inn Mattia Cassani, fra konkurse Parma, som har mye rutine i Serie A. Men det skal bli vanskelig å ta plassen til De Silvestri som spiller der, hvor han har spilt der siden 2012. De har også hentet inn Zukanovic fra Chievo, som spiller midtstopper. Videre har vi Moisander, med en fortid i Ajax, som fort kommer til å spille fast på laget. Matias Silvestre spilte mye på lån fra Inter i fjor, men nå er han blitt kjøpt permanent. Andrea Coda har de også fått inn, som de har hentet fra Udinese, hvor han har spilt siden 2006. På venstre vingback finner vi Vasco Regini, som er en italiener på 24 år.

På midten har vi noen nyinnkjøpte spillere, hvor det først er Fernando fra Shaktar. Han har en god motor over seg, og kan gjøre en bra jobb på midtbanen. De har også hentet inn Barreto fra Palermo, som er mer av en playmaker type, med bra overblikk og god pasningsfot. Palombo er kapteinen, og han er den som alltid går først i krigen, med duellstyrke og fysikk. Joaquin Correa har de fått inn fra argentinsk fotball, hvor han sies å være ett stort talent på offensiv midtbane. Roberto Soriano spiller ofte roberto sorianooffensiv midtbane, hvor han også dukker opp med noen scoringer i blant. Han har også debutert for det Italienske landslaget. De har også Eder, som kanskje er den som skaper mest for laget. Han har stor fart, og er glad i å drible,

På topp har de mistet gode spillere i Okaka og Eto’o, men de har fått in Cassano. Vi vet at han kan være god og levere scoringer, men det er litt for ofte utenomsportslige ting som ødelegger for han. Han har meget god teknikk, og er en god avslutter som kan hjelpe Sampdoria mye. De har også Luis Muriel, som har stor fart, men er kanskje litt rotete foran mål.

 

Spillere inn:  

Moisander (Ajax), Bonazzoli (Inter), Krsticic (Bologna), G. Sansone (Bologna), Torreira (Pescara), Fedato (Modena), Salamon (Pescara), Campana (Porto B), Brignoli (Ternana), Barreto (Palermo), Cassani (Parma), Puggioni (Chievo), Gavazzi (Ternana), Eramo (Ternana), Volta (Cesena), Fernando (Shakhtar), Zukanovic (Chievo), Cassano (gratis), Silvestre (Inter) 

Spillere ut:

Bergessio (Atlas), Obiang (West Ham), Acquah (Torino), Eto’o (Antalyaspor), Silvestre (released), Romero (Man United), Frison (Catania), Munoz (Genoa), A. Romagnoli (Roma), Rizzo (Bologna), Djordjevic (Zenit), Cacciatore (Chievo), Duncan (Sassuolo), Okaka (Anderlecht)

Sampdoria har mistet en del spillere, men de som har blitt hentet inn kan sies å ha erstattet dem ganske greit. Sampdoria blir nok fort igjen å finne på øvre halvdel, men det er spørs hvordan Europa League påvirker dem hvis de går videre. De har en spesiell spillestil hvor de er meget vanskelige å slå, og det er spørs hvordan de nå klarer seg siden deres trener Mihaljovic har dratt. De har i alle fall en god stall på papiret som skal kjempe på øvre halvdel. Deres viktigeste spiller blir Eder, hvor han er den som skaper mest offensivt, hvor han alltid er på farten med sine løp i bakrom og driblinger. Det unge talentet er Joaquin Correa, som fort kan slå til om han får sjansen. Vi tror Sampdoria ender på 8. plass.

Share