8. Plass i Premier League 2015/16: Swansea

Swansea spådde alle sammen rett ned før sesongen. Swansea kom til å slite mente alle sammen, men Swansea gjorde det helt motsatte. Swansea tok først en skalp på Old Trafford der de vant i serieåpningen. Swansea vant kampen 1-2 på Old Trafford. Swansea fortsatte videre og imponerte videre utover i sesongen. Swansea var god hjemme hele sesongen, men midt i sesongen begynte de å ta fullt av poeng på bortebane også, de begynte å vinne på bortebane. Swansea avsluttet så sterkt at de tilslutt endte som nummer åtte på tabellen, med 56 poeng totalt. Swansea var ikke mer enn seks poeng bak Liverpool som endte som nummer seks på tabellen. Swansea slapp kun inn et mål mer enn Liverpool og scoret kun seks mål mindre enn Liverpool i fjor.

lukasz fabianskiSwansea sin keeper Lukasz Fabianski spilte 37 kamper i sin debutsesong. Han gjorde det bra i mål og tok dermed over etter Michel Vorm som hadde voktet målet for Swansea de siste sesongene. Fabianski som ikke fikk noen skikkelig sjanse i Arsenal. Kristoffer Nordfeldt har de skaffet foran årets sesong. Han vil nok prøve å utfordre Lukasz Fabianski i målet til Swansea, men det kan bli en tøff oppgave for den ny innkjøpte keeperen.

Forsvaret til Swansea har de mange gode spillere. Ashley Williams var aktuell for mange klubber, men han har valgt å være i Swansea der han vet at han blir satset på og han er en god midtstopper som Swansea trenger. Ashley Williams spilte 37 seriekamper i fjor for Swansea, men det ble ingen scoringer eller målgivendepasninger for midtstopperen. Williams pådro seg bare seks gule kort også på de 37 Premier League-kampene. Angel Rangel har vært en god høyreback for Swansea og spilte de fleste kampene også i fjor. Han spilte totalt 27 seriekamper. Neil Taylor er også en spiller som fikk rikelig med spilletid i fjor for Swansea. Neil Taylor spilte hele 34 seriekamper av de 38 seriekampene. Han var den eneste i hele forsvarsleddet som var involvert med å være sist eller nest sist på ballen. Neil Taylor la to målgivendepasninger i fjor.

jonjo shelveySwansea sin midtbane er et ledd der det scores veldig mye mål. Ki Sung-Yueng spilte 33 seriekamper i fjor for Swansea. Han scoret mange mål fra sin midtbaneposisjon. Hele åtte i tallet ble det på Ki Sung-Yueng. Jonjo Shelvey hadde en grei sesong, men han mener selv at han klarer mye bedre. Shelvey spilte mesteparten av kampene i fjor for Swansea. Det ble 31 kamper, der det ble tre scoringer og fem målgivendepasninger. Gylfi Sigurdsson er den viktigste spilleren Swansea har i hele laget sitt. Sigurdsson var involvert i det meste av scoringene for Swansea i fjor. Sigurdsson spilte 32 kamper, der det ble syv scoringer og hele ti målgivendepasninger. Nathan Dyer og Wayne Routledge er kantspillerne som skal hjelpe offensivt. Dyer og Routledge scoret til sammen fem mål i fjor der Dyer endte opp med tre og Routledge endte opp med to scoringer. Montero hadde en litt skuffende sesong målmessig, men han var involvert for det meste nest sist. Jefferson Montero scoret kun et mål på de 30 seriekampene, men det ble syv målgivendepasninger på de også.

andre ayewSwansea har forsterket seg offensivt på banen i angrepsposisjonen. Bafetimbi Gomis blomstret etter at Wilfried Bony dro fra Swansea til Manchester City. Gomis scoret syv seriemål i fjor for Swansea. André Ayew hadde en strålende sesong i fjor for Marseille der han banket inn 10 mål. Ayew er bare 25 år gammel og er en spiller som fremdeles har saker å bli bedre på. Ayew kan være en kjempesignering for Swansea denne sesongen. Marvin Emnes som har vært spiss for Middlesbrough for noen år tilbake skal få de tøft med å komme seg innpå laget til Swansea. Emnes blir sannsynligvis tredjespiss for Swansea denne sesongen.

Garry Monk har vært manager for Swansea i en og en halv sesong. Første året skulle han sørge for at han berget Swansea fra nedrykk noe som han klarte med glans. Garry Monk sørget for en fantastisk sesong i fjor da Swansea endte så høyt oppe som en åttendeplass. Swansea spilte god fotball i fjor og endte tilslutt opp på 56 poeng. Garry Monk har tidligere spilt for Swansea og er en helt for Swansea-fansen. Garry Monk noterte seg for 226 seriekamper for Swansea i perioden 2004-2014. Garry Monk er fremdeles en ung manager kun 36 år gammel. Som Swansea-manager har Garry Monk en seiersprosent på 40. Han har sørget for at Swansea har vunnet 24 av de 60 kampene han har ledet de i.

Spillere inn: Andre Ayew (Marseille gratis), Franck Tabanou (St Etienne), Kristoffer Nordfeldt (Heerenveen), Eder (Braga)

Spillere ut: Alan Tate frigitt, Gerhard Tremmel frigitt, David Cornell frigitt, Jazz Richards (Fulham)

gylfi sigurdssonVi tror at Gylfi Sigurdsson får en like god sesong som han gjorde i fjor, men så er han den beste spilleren i troppen. Hvis vi må trekke fram to navn utenom Gylfi Sigurdsson blir det en spiller som Jonjo Shelvey. Han er en god spiller offensivt og kan skape mye forskjellig. Ulempen er konsentrasjonen, det virker som at han mister konsentrasjonen noen tider. Shelvey hadde en ok sesong med tre scoringer og fem målgivende pasninger, denne sesongen tror vi at han kommer til å gjøre det enda bedre enn det. André Ayew er en annen spiller som kommer til å gjøre det godt i Swansea. Han hadde en god sesong for Marseille i fjor der han spilte 27 seriekamper og scoret 10 seriemål. Ayew kan være spissen som hjelper Swansea. Samtidig var det ikke akkurat mye penger Swansea måtte ut med for å få tak i Ayew til sin klubb. Rett og slett en god signering fra Swansea.

Vi tror at Swansea vil få en god sesong i år også. Swansea hadde en god sesong i fjor, der de imponerte voldsomt. Andre Ayew er en viktig signering for en klubb som Swansea. Swansea kommer til å komme forbi Southampton på tabellen denne sesongen. Vi tror at Swansea ender som nummer 8 på tabellen.

Share