8. Plass i La Liga 2015/2016: Villareal

Etter opprykket for to år siden har Villareal klart seg veldig bra i La Liga. De har vært stabile på en Europa League plass, noe som er bra for en klubb med ett slikt budsjett. De greier alltid på en måte å skaffe frem gode talenter. Denne sesongen var det Vietto som var den som sto frem, hvor han scoret så mye mål at Atletico Madrid kom og snappet han opp. Som vanlig må Villareal selge, men de fikk mye penger for han. De har en offensiv spillestil som er godt likt i Europa, noe som gjør at de får frem gode offensive spillemario gasparre. De har også fått inn en del spennende spillere dette overgangsvinduet, men samtidig har de også mistet noen bærebjelker fra forrige sesong. Men Villareal er vant med dette, og har nok stor tro på nok en stabil sesong på øvre halvdel. 

Bakerst har de en meget solid keeper i Sergio Asenjo. Han var ett stort talent i Atletico Madrid, men fikk ikke så mye sjansen der. I stedet har han spilt seg fast inn på Villareal, og har blitt en meget god keeper. I bakhånd har de hentet den rutinerte argentineren Barbosa fra Sevilla, i tillegg til den unge talentfulle keeperen Areola fra PSG.

På høyrebacken spiller Mario Gaspar. Han har spilt i klubben siden 2007, og er meget godt likt av fansen. Han er ofte med fremover og skaper en del offensivt. Som reserve har vi den mer rutinerte Rukavina, som er fra Serbia, og har mange fysiske egenskaper. På venstrebacken er Bojan Jokic fra Slovenia, som har erfaring fra både Frankrike, Italia og landslag. Jaume Costa kan også spille seg inn på laget, hvor den raske backen har spilt på laget siden 2010. På midtstopperplassen har vi Musacchio, som er en meget solid stopper. Argentineren har ofte vært linket til andre storklubber, hvor det ville ha vært trist for Villareal og miste han nå etter at Gabriel Paulista har forlatt dem for ikke altfor lenge siden. Han er rask, i tillegg til å være meget sterk i duellene. Så har vi Eric Bailly som er ett ungt talent fra Elfenbenskysten. Han spilte bare 10 kamper i fjor, og håper han kan spille mer i år. Han er meget fysisk sterk, men kan ofte finne på tullete ting i forsvar. Victor Ruiz er også hentet inn for å styrke forsvaret. Aleksandar Pantic er fra Serbia, og er ett talent som var på lån i Cordoba forrige sesong, og spilte mange kamper. De håper at midtstopperen har utviklet seg fra den tiden.

Dypt på midtbanen har de Tomas Pina. Han løper mye, og styrer spillet i dypet med smarte pasninger. Han er ofte kjent for å få på seg en del gule kort for seine taklinger. Manu Trigueros er en annen solid midtbanespiller som gjør en god jobb for laget. Bruno Soriano er kaptein på laget, og er ekstremt godt likt av fansen. Han har spilt i laget hele sitt liv, ogtomas pina har 252 kamper. Han har en meget god pasningsfot, hvor han ofte er involvert i målpoeng. Jonathan Dos Santos er en spiller med mer fart på midtbanen, og han har mye rutine fra mange landskamper hos Mexico. Javi Espinosa er en unggutt med ett meget stort offensivt talent, hvor han vokste opp i Barcelona-akademiet. Inn har de også hentet en del vinger, og to av dem er fra Malaga. Samu Castillejo er en dribleglad ving som fort kan bli viktig for Villareal’s offensive spill i år. De hentet også Samu Garcia fra samme klubb, som er en spiller med meget stor fart. Han kan også spille spiss.

Midtbanen ser meget bra ut, men angrepet ser kanskje litt tynnere ut. Først har vi Jonathan Pereira, som har vært på lån i andre klubber en god stund, men ikke scoret så altfor mange mål. Villareal vil håpe at de kan utnytte hans store fart til å skaffe han flere mål denne sesongen. Leo Baptistao er også hentet inn, han kommer på lån fra Atletico Madrid som en del av avtalen i salget av Vietto. Han er en meget høyreist spiller som fort kan skape en del i luftrommet. De har også hentet inn Roberto Soldado. Han lyktes ikke i Tottenham, men nå håper Villareal at han kan lykkes nå som han er tilbake i Spania.

Spillere inn:  

Areola (PSG), Castillejo (Malaga), Garcia (Malaga), Baptistao (Atletico Madrid, lån), Victor Ruiz (Valencia), Barbosa (Sevilla), Roberto Soldado (Tottenham)

Spillere ut:

Uche (Tigres), Aquino (Tigres), Vietto (Atletico Madrid), Moi Gomez (Espanyol, lån), G. Dos Santos (LA Galaxy), Cani (Deportivo), Moreno (Espanyol)

Villareal ser nok en gang ut til å ha en ganske god stall, hvor de har greid å erstatte de fleste av de som er solgt. Det eneste spørsmålstegnet er vel på spissplassen, hvor det blir vanskelig og erstatte Vietto. Baptistao og Soldado kommer ikke som store navn. Deres offensive og kjente spillestil gjør at de kan ha stabilitet gjennom hele sesongen, og at de offensive spillerne for rom til å vise seg frem. Det blir også en utfordring med Europa League, men de har erfaring med å være der. De har hentet en del unge gode spillere som fort kommer til å vise seg frem. Aller mest er det nok Castillejo, som har meget gode dribleferdigheter. Den viktigeste spilleren blir fort kapteinen Soriano, som er den som styrer hele midtbanen. Han har enorm rutine, og elsker klubben av hele sitt hjerte. Vi tror altså at Villareal ender på 8. plass.

Share