8. Athletic Bilbao

Athletic Bilbao endte i fjor som nummer 12 på tabellen. Tror Athletic Bilbao kommer litt høyere på tabellen i år, enn det de gjorde i fjor. Athletic Bilbao har mistet sin beste spiller som har vært en god spiller i flere år. Fernando Llorente gikk gratis til Juventus, noe som var litt skuffende for Athletic Bilbao sikkert. Athletic Bilbao har fått ny manager til klubben. Ernesto Valverde er ny manager for Athletic Bilbao, og han har samtidig spilt for Athletic Bilbao i sin tid. Han spilte 170 kamper for Athletic Bilbao, samtidig scoret han 44 mål for Athletic Bilbao.

Keeperplassen blir utrolig interessant å følge i årets sesong. Gorka Iraizoz har spilt i Athletic Bilbao siden 2007. Han har vært i Athletic Bilbao i hele 6 år, dette blir hans syvende år i Athletic Bilbao. Han har spilt 195 kamper for Athletic Bilbao, samtidig har han ikke scoret noe, men det er jo ikke noe overraskelse siden han er keeper. lago Herrerín blir nok andrekeeper for Athletic Bilbao i årets sesong. I fjor var han på lån til Numancia. Der fikk han stå i mål i hele 34 seriekamper. Kan bli interessant å følge han i årets sesong i La Liga om han får sin debut for Athletic Bilbao.

Jon Aurtenetxe er bare 21 år gammel, og er en utrolig god spiller baki forsvaret. Han har spilt 68 seriekamper for Athletic Bilbao, samtidig har han to scoringer for Athletic Bilbao. Mikel San Jose var i Liverpool i mange år før han dro til Athletic Bilbao. Han ble utlånt fra Liverpool til Athletic Bilbao først. Da fikk han 25 seriekamper og 1 seriemål. Etterpå solgte Liverpool han til Athletic Bilbao og siden da har han fått 89 seriekamper og 9 kamper for klubben. Han har til sammen scoret 10 seriemål for Athletic Bilbao.

Caros Gurpegui er kaptein for Athletic Bilbao, han har vært en god spiller for dette Athletic Bilbaolaget, samtidig har han vært lojal mot sin klubb. Han har spilt i klubben i 11 år, og dette blir det 12 året han skal spille for Athletic Bilbao. Han har spilt 248 seriekamper for Athletic Bilbao, samtidig har han scoret 15 seriemål. Iker Muniaín er en spiller som er utrolig viktig for dette Athletic Bilbao, samtidig er han en spiller som er ung, også er han en spiller for fremtiden for dette Athletic Bilbaolaget. Iker Muniaín har spilt hele 127 kamper for Athletic Bilbao, samtidig har han scoret 12 mål. Han har også fått en landskamp for Spania, den fikk han i 2012.

Aritz Aduriz kom til Athletic Bilbao i fjor. Han spilte 36 seriekamper og scoret 14 seriemål i fjor. Han er en utrolig viktig spiller for dette laget. Han kan nok notere seg for enda flere scoringer denne sesongen, tror fort han kan kommer som topp 10 på toppscorerlisten, kanskje høyere også. Fernando Llorente scoret 4 seriemål i fjor, men nå har han dratt bort til Italia og Juventus.

Spillere inn: Marco Barco, Sola, lago, Benat
Spillere ut: Fernando Llorente, Serantes, Eraso, Castillo, Amorebieta

Athletic Bilbao

Share