6. Plass i Premier League 2015/16: Everton

Everton hadde en sterk 2013/14 sesong der de kom høyt oppe på tabellen og tok dermed seg inn i Europa League. Everton fikk en litt mer tøffere sesong når de måtte kombinere Europa League, FA Cup, Ligacup og Premier League. Everton kom et stykke i Europa League, men det gikk kraftig utover Premier League i fjor. Everton vant nesten ikke en kamp i november og desember. Everton skuffet stort i fjor og endte tilslutt bak Crystal Palace på tabellen. Everton endte som nummer 11 på tabellen med 47 poeng.

tim howardTim Howard har vært god etter tiden i Manchester United. Han dro til Everton, der har han ikke gjort så mye feil. Han har fått stått så å si hver eneste kamp og har vært en god keeper for Everton. Tim Howard har begynt å kommet seg oppi årene, og det spørs hvor mange sesongen han har igjen. Howard fikk spille 32 seriekamper i fjor for Everton. Joel Robles er andrekeeper å spilte syv kamper for Everton.

Everton sine forsvarsspillere bruker som oftest å gi mange målgivendepasninger i løpet av en sesong og det kommer som oftest mange mål fra den kanten. Phil Jagielka spilte så å si alt av kamper for Everton. Jagielka spilte 37 seriekamper i fjor for Everton og det ble fire seriemål. Det peneste målet Jagielka scoret i fjor var mot Liverpool. Kampen endte med 1-1 og Jagielka med et fantastisk skudd som gikk rett i vinkelen. John Stones spiller ved siden av Jagielka i midtforsvaret og er et ungt talent. Stones fikk 23 seriekamper i fjor og det ble et seriemål. Seamus Coleman og Leighton Baines spiller høyre og venstreback. Coleman var den mest målfarlige av de i fjor og scoret tre mål totalt i serien. Baines scoret kun to scoringer i fjor, men la ni målgivendepasninger totalt. Leighton Baines er vanligvis straffe skyter for Everton, men Kevin Mirallas tok et straffespark fra Leighton Baines etter at Baines hadde bommet en straffe mot Manchester United. Everton har også kvittet seg med to midtstoppere foran denne sesongen Antolin Alcaraz som kun spilte åtte seriekamper i fjor for Everton og Sylvain Distin som har blitt over 35 år og skal spille for Bournemouth denne sesongen.

muhamed besicEverton har en ganske bred midtbanestall. Everton har mange sentrale midtbanespillere. De har Muhamed Besic, Gareth Barry, James McCarthy, Darron Gibson og Leon Osman. Men Everton har hentet en ny sentral midtbanespiller denne sommeren. Tom Cleverley signerte for Everton i sommer. James McCarthy og Gareth Barry ble mest brukt i fjor som midtbanespillere. Barry har hatt en lang og god karriere i lag som Aston Villa og Manchester City der han har kjempet høyt oppe på tabellen. Tom Cleverley var utlånt fra Manchester United til Aston Villa i fjor, der han hadde en god sesong for Aston Villa. Han kom mer og mer utover sesongen, og scoret også noen mål for Aston Villa i fjor. Offensivt på midten har de også mange gode spillere. De har fått en helt ny signering i Gerard Deulofeu som har signert fra Barcelona. Deulofeu har tidligere vært på lån i Everton, i fjor var Deulofeu på lån i Sevilla der han også fikk prøve seg en god del på førstelaget. Kevin Mirallas fikk spilt 29 kamper i fjor for Everton, men var mest i fokus da han tok straffesparket fra Leighton Baines som har vært sikkerheten selv på straffespark. Mirallas endte i fjor på å score syv seriemål og hadde kun en målgivende pasning. Steven Pienaar og Aiden McGeady fikk ikke så rikelig med seriekamper i fjor for Everton da de kun endte på ni og 16 seriekamper totalt. Ross Barkley er den spilleren som alltid vil spille bak spissen. Ross Barkley hadde en skuffende sesong i fjor der det kun ble to mål og to målgivendepasninger på 29 kamper i serien. Steven Naismith er en spiller som kan spille offensivt på midtbanen eller på topp. Naismith fikk spille 31 kamper i fjor der det ble seks scoringer totalt.

romelu lukakuSpissplassen til Everton er ganske lett. Romelu Lukaku er rett og slett en bedre spiss det Arouna Kone er. Lukaku hadde en mye bedre sesong det året han var lånt ut fra Chelsea til Everton som var i 2013/14 sesongen, da banket Lukaku inn mål for Everton og da hadde han en lagkamerat i Gerard Deulofeu som var god offensivt for Everton. Lukaku spilte de fleste kampene i fjor også i Premier League. Det ble totalt 36 seriekamper. Av de 36 seriekampene scoret Lukaku kun ti mål i Premier League, men han la samtidig fem målgivendepasninger. Arouna Kone fikk 12 kamper i fjor i Premier League, men det ble kun en scoring.

Roberto Martinez tok over etter David Moyes i 2013/14 sesongen. Moyes dro til Manchester United for å prøve seg der, mens Roberto Martinez som hadde trent klubber som Swansea og Wigan fikk endelig trene et lag som kjempet høyt oppe i Premier League. Roberto Martinez var manager for Swansea da de var i League One. Wigan sørget han for å berge år på år. Det siste året gikk det ikke så bra når de rykket ned, men de vant FA Cupfinalen mot Manchester City. Han hadde en god førstesesong i Everton der han førte Everton til Europa League. I fjor ble det en tøffsesong. De kom et stykke i Europa League, men de skuffet stort på hjemmebane i serien, og endte tilslutt på en skuffende 11. Plass i Premier League.

gerard deulofeuSpillere inn: Tom Cleverley (Manchester United), Gerard Deulofeu (Barcelona)

Spillere ut: Antolin Alcaraz frigitt, Sylvain Distin (AFC Bournemouth)

Vi tror at Gerard Deulofeu får en fantastisk sesong for Everton. Deulofeu kan fort blomstre når han har en spiss som Romelu Lukaku på topp. Det offensive til Everton kan bli gøy å følge med denne sesongen, når de har spillere som Deulofeu, Barkley, Mirallas og Lukaku helt på topp. Deulofeu er fremdeles ung og har fått prøvd seg på utlån til Everton tidligere der han gjorde det godt, og i fjor var han i Sevilla der han ikke var like god som han var i Everton. Men Deulofeu kan fort komme seg på samme nivå igjen for nå er han klar for den klubben han spilte best i.

Vi tror at Everton vil få en opptur denne sesongen. Everton hadde et tøft kampprogram i fjor og kommer til å få det litt lettere denne sesongen, siden de slipper å være ute i Europa. Everton har fått tak i noen gode spillere som hever standarden og kan kjempe enda høyere på tabellen denne sesongen. Vi tror at Everton ender som nummer 6 i Premier League.

Share