6. Plass i Bundesliga 2015/16: Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen hadde nok en god sesong i Bundesligaen. Leverkusen klarte ikke å holde helt inn med Borussia Mönchengladbach som dro fra de på slutten. Bayer Leverkusen endte derfor som nummer fire. Leverkusen endte fem poeng bak Borussia Mönchengladbach og endte tilslutt åtte poeng bak Wolfsburg. Leverkusen gjorde sakene sine sterkt på hjemmebane i fjor der de kun tapte en kamp på de 17 hjemmekampene. Leverkusen scoret 39 seriemål på hjemmebane, noe som var nest mest i Bundesligaen.

bernd lenoBayer Leverkusen stilte med samme keeperen hver kamp i fjor. Bernd Leno spilte 34 seriekamper for Leverkusen i fjor. Leno har vært førstekeeperen for Leverkusen de siste fire sesongene. Leno er bare 23 år gammel og er en god keeper som har mange gode år foran seg i Leverkusen og kanskje videre i karrieren. David Yelldell er andrekeeper for Leverkusen, mens Dario Kresic er tredjekeeper for Bayer Leverkusen.

Ömer Toprak spilte flest kamper for Bayer Leverkusen i fjor i forsvaret. Toprak spilte 29 seriekamper av 34 seriekamper. Kyriakos Papdopoulos var på utlån fra Schalke 04 til Bayer Leverkusen. Han fikk 14 seriekamper i fjor og scoret to seriemål for Leverkusen. Denne sesongen kommer han til å få flere kamper for Bayer Leverkusen. Papdopoulos har spilt 17 landskamper for Hellas og der har han også scoret fire landslagsmål. Tin Jedvaj scoret også bra med mål fra sin forsvarsposisjon, det ble to scoringer i fjor.

lars benderLeverkusen hadde mange midtbanespillere som skapte mye sjanser i fjor. De hadde også mange scoringer fra sin midtbaneposisjon. Lars Bender som er sentral midtbanespiller spilte 26 seriekamper i fjor, der det ble en scoring og tre målgivendepasninger. De offensive spillerne til Bayer Leverkusen produsere mye fremover og scoret mange mål i fjor. Hakan Calhanoglu scoret åtte seriemål i fjor for Leverkusen. Son Heung-Min gjorde også en god sesong der han spilte 30 seriekamper og scoret 11 seriemål totalt. Karim Bellarabi hadde en kjempegod sesong for Leverkusen der han spilte 33 seriekamper totalt. Han scoret hele tolv seriemål og la tilslutt seks målgivendepasninger.

Angrepsposisjonen til Bayer Leverkusen så var det bare en spiss som spilte alle kampene. Stefan Kiessling spilte 34 seriekamper i fjor, men skuffet litt framfor mål. Det ble ikke mer enn ni seriemål totalt, og det ble fire målgivendepasninger. Stefan Kiessling har spilt 286 seriekamper for Leverkusen og har scoret totalt 122 seriemål. Han har også fått noen kamper for Tyskland, men det har ikke blitt mer enn seks landskamper.

Roger Schmidt har prøvd seg ut i mange klubber som manager og har gjort det bra som manager i alle de klubbene han har trent. Den klubben han gjorde det best i var i Red Bull Salzburg. Roger Schmidt hadde 63 % seire i Red Bull Salzburg. Han tok over Bayer Leverkusen i fjor og gjorde det godt. Bayer Leverkusen vant 20 kamper av de 39 kampene. Vi får se denne sesongen om han kan gjøre det like godt som manager.

Spillere inn: Jonathan Tah, André Ramalho, Marlon Frey, Christoph Kramer, Admir Mehmedi, Seung-Woo Ryu, Kostas Stayfylidis

Spillere ut: Gonzalo Castro, Josip Drmic, Stefan Reinartz

karim bellarabiVi tror at Karim Bellarabi blir den viktigste spilleren for Bayer Leverkusen denne sesongen. Han var sterkt i fjor og spilte så å si alle seriekampene for Bayer Leverkusen i fjor. Karim Bellarabi scoret tolv seriemål i fjor for Leverkusen samtidig la han seks målgivendepasninger. Karim Bellarabi har 51 seriekamper for Leverkusen i Bundesligaen og står totalt med 13 seriemål på de kampene.

Vi tror at Bayer Leverkusen får en nedtur denne sesongen. Leverkusen har mistet en spiller som Gonzalo Castro som har vært i Bayer Leverkusen lenge. Det blir en tett kamp om å bli topp fire og det klarer ikke Leverkusen denne sesongen. Leverkusen ender dermed som nummer 6 på tabellen.

Share