5. Plass i La Liga 2015/2016: Sevilla

Sevilla hadde en meget god sesong i fjor, hvor de kom på femte plass i serien, men likevel tok seg til CL etter å ha vunnet Europa League. De minnet mange om Aletico Madrid i stilen, hvor de var meget hardtarbeidende og aggressiv i stilen. Særlig hjemme var de fantastiske, med 13-5-1 forrige sesong. Selv om de var i Europa League greide de å prestere i serien, hvor særlig colombianske Bacca var stor, med hele 20 mål. Han var også viktig i seieren mot Dnipro i EL-finalen, hvor han scoret ett viktig mål. Sevilla er kjent som en klubb som finner frem ukjente diamanter og sleper dem, for deretter å selge dem. Dessverre måtte de selge Bacca og Vidal denne sesongen, og det gjenstår dermed og se om de kan finne noen nye diamanter som kan hjelpe dem mot nok en god sesong. Mange spillere har dratt ut, og mange har kommet inn. Det blir spennende og se hvordan de nye spillerne klarer seg.

Beto er førstevalget i mål for Sevilla, men mange vil si at han har en del svakheter. Han er ganske ustabil i prestasjonene, hvor han ofte kan komme opp med en del tabber, eller så dukker han plutselig opp med noen mirakelredninger. I bakhånd har de unge Sergio.

Forsvarsmessig er det solid og meget rutinert. Vi har Portugisiske Carrico som spilte mange kamper i fjor, som er meget solid. De rutinerte midtstopperne Navarro og Arribas har dratt, men inn har de hentet Adil Rami, som har mye rutine fra storklubber som Milan og Valencia. Så har vi franskmannen med det vanskelige navnet Kolodziejczak, som spilte en del kamper i fjor, og nok kommer til å få spille en del også i år etter at en del midstoppere har dratt. De har også Nicolas Pareja, en argentinsk grzegorz krychowiakmidtstopper. På venstrebacken har de franske Tremoulinas, som spilte nesten alle kampene i fjor, og som var meget solid. Han har stor fart og stor arbeidskapasitet. Det gode spillet hans har også gitt han en plass på landslaget. Inn har de også hentet en spiller som skal kjempe om hans plass, som er Escudero fra Getafe. På høyrebacken har de Coke, som spilte mange kamper i fjor, men han får nå en å kjempe med i Mariano. Brasilianeren kommer fra Bordeaux, og vil håpe å gjøre plassen til sin.

På midtbanen er det en god blanding av taklingssterke krigere og tekniske spillere. På defensiv midtbane har vi polske Krychowiak, som imponerte med sine solide prestasjoner forrige sesong. Han har en fysikk som veldig få matcher, hvor han er meget aggressiv og vinner ofte tilbake ballen for laget sitt. Vicente Iborra er en ganske lik spiller, men har nok ikke like stor tilstedeværelse som den gigantiske polakken har. Steven N’Zonzi er også hentet inn fra Stoke, noe som kan gjøre det vanskelig for Iborra. N’Zonzi er meget høy spiller, god på hodet, og er en god boks til boks spiller med en god motor. Lengre opp på midtbanen har vi Ever Banega, som er en argentinsk midtbanespiller med godt overblikk og en god pasningsfot. Forhåpentligvis holder han seg rolig utenfor banen, som kan være hans problem. De har også hentet inn danske Krohn-Dehli, som hadde en god sesong for Celta i fjor. Han har ikke mye fart, men gjør opp for det med gode pasningsferdigheter og god teknikk. Bak spissen har de Denis Suarez, som er en meget begavet teknisk spiller på lån fra Barcelona. Det blir spennende og se hvordan han utvikler seg. Urugayanske Cristoforo må nok belage seg på en del benkesitting.

kevin gameiroPå vingene finner vi den nå litt aldrende Reyes, som har mistet en del fart, men har en god døballfot. Vitolo er en meget rask høyrekant som fort får spille en del. De har også hentet inn ukraineren Konoplyanka, som mange har vært ute etter lenge. Han er en dribleving som Sevilla håper de skal få det meste ut av. I tillegg fikk de han for en billig penge, som ofte Sevilla gjør. Inn har de også fått tak i den meget raske Kakuta, som kan forbedre stallen. På topp vil nok savnet av Bacca bli ganske stort, men man skal ikke se helt ned på Gameiro, som scoret en del som innbytter forrige sesong. De har også hentet inn Ciro Immobile på lån, som de skal prøve å få fart på igjen etter en svak sesong i Dortmund. 

 

Spillere inn:

Dehli (Celta Vigo), Kakuta (Chelsea), Rami (Milan), Konoplyanka (Dnipro), Escudero (Getafe), N’Zonzi (Sevilla), Immobile (Dortmund), Mariano (Bordeaux)

 Spillere ut:

Vidal (Barcelona), M’Bia (Trabzonspor), Aspas (Celta Vigo), Navarro (Deportivo), Deulofeu (lån ferdig), Manu Del Moral (kontrakt gått ut), Arribas (Deportivo), Bacca (Milan), Rabello (Santos Laguna, lån), Diogo Figueiras (Genoa, lån), Barbosa (Villareal),

Vi tror at Sevilla kommer til å gjøre nok en god sesong på øvre halvdel av sesongen, men at det blir vanskelig og erstatte Bacca sine mange mål. De har ett meget godt kollektiv de kan komme langt med, men de trenger den spissen som virkelig bøtter inn målene. Champions League blir nok også en tøff oppgave å håndtere for laget. Det har kommet mange nye spillere inn, og mange har forlatt laget. Det kan kanskje ta litt tid for laget og sette seg, og for mange gjøre kjent med en ny liga. Men spillerne de har fått inn ser spennende ut, og Sevilla vet å hente gull på overgangsmarkedet. Den viktigeste spilleren for laget kan fort bli Denis Suarez, som er den med mest tekniske ferdigheter, mens de fleste på laget kan karakteriseres som midtbanekrigere. Vi tror at Sevilla vil kjempe og EL-plassene, og ender på 5. plass.

Share