5. Plass i Bundesliga 2015/16: Schalke 04

Schalke 04 hadde en forferdelig start på sesongen, der de ikke klarte å ta mye poeng. De skuffet mye på bortebane denne sesongen og tok alt for lite poeng totalt på bortebane. Roberto Di Matteo ble ansatt som manager midt i sesongen og gjorde sakene sine godt i starten. Di Matteo sørget for at de tok rikelig med poeng og kom seg et godt stykke oppover på tabellen igjen. Men mot slutten av sesongen kom skuffelsen nok en gang. De var nær ved å slå ut Real Madrid ut av Champions League. De vant på Santiago Bernabeu, men etter den kampen gikk alt i svart for Schalke 04 spillerne som så ut som dem hadde glemt hvordan det var å vinne fotballkamper. Schalke 04 endte på en skuffende sjetteplass i fjor og vil nok revansjere den plasseringen.

ralf fahrmannKeeperplassen i fjor gikk til Ralf Fährmann som spilte de fleste kampene. Fährmann spilte 25 seriekamper i fjor for Schalke 04. Fährmann må sørge for at Schalke 04 slipper inn mye mindre mål denne sesongen, om de skal ha håp om å komme blant de fire beste i Tyskland igjen. Konkurranse har blitt mye høyere i Bundesligaen de siste sesongene. Fabian Giefer blir andrekeeper denne sesongen for Schalke 04.

Schalke 04 har en i forsvaret som spiller på landslaget til Tyskland og det er Bendikt Höwedes. Han er kaptein for Schalke 04, og fikk spille de fleste kampene i fjor. Höwedes endte i fjor på 28 seriekamper totalt, der ble det to scoringer. Höwedes klarte å pådra seg mye gule kort i løpet av sesongen og det ble med hele åtte gule totalt i Bundesligasesongen 2014/15. Schalke 04 har også forsterket seg bakover på banen med at Sascha Riether har signert. Matija Nastasic signerte for Schalke 04 i mars og skal bidra for at klubben ender som topp fire i Tyskland igjen. Nastasic spilte 16 seriekamper i fjor for Schalke 04. Joël Matip er også en spiller som har vært viktig for Schalke 04 de siste sesongene. Han fikk 21 seriekamper i fjor og scoret to seriemål på de kampene.

julian draxlerMidtbanen består fremdeles av en Julian Draxler som har vært ettertraktet over lengre tid. Draxler sliter for det meste med skader og fikk ikke spille alt for mange kamper i fjor for Schalke 04. Det ble kun med 15 seriekamper, to scoringer og en målgivendepasning. Marco Höger er en av de flinkeste på Schalke til å pådra seg gule kort i løpet av en sesong, i fjor ble det 11 gule kort på 26 seriekamper. Max Meyer var den midtbanespilleren som bidro mest foran målet i fjorårets sesong. Max Meyer spilte 28 seriekamper totalt, men det ble med fem scoringer.

Angrepsrekken til Schalke 04 er noe av det sterkeste. Klass-Jan Huntelaar som på sitt beste kan være en av verdens beste spisser hadde ikke sin beste sesong i fjor. Huntelaar scoret bare ni mål på 28 seriekamper i fjor. Det kalles en svak sesong for Huntelaar. Eric Maxim Choupo-Moting hadde en god periode i fjor der han scoret på rekke og rad, men når sesongen var ferdig hadde han spilt 31 seriekamper, men ikke han heller hadde kommet seg over tosifret. Choupo-Moting stoppet på ni seriemål i fjor han også, men det ble seks målgivendepasninger. Franco Di Santo er hentet inn som spiss for Schalke 04, for å gi de to på topp mer utfordring. Franco Di Santo har vært i Werder Bremen de siste to sesongene. Den førstesesongen ble det skuffende 23 seriekamper og fire seriemål. I fjor fikk Franco Di Santo en opptur med 25 seriekamper og 13 seriemål totalt. Franco Di Santo er fremdeles for ujevn, men hvis han kommer seg i gang sammen med Huntelaar og Choupo-Moting kan Schalke 04 bli skremmende farlig foran mål denne sesongen.

André Breitenreiter er manager for Schalke 04 denne sesongen. I 2011 tok han jobben for å bli manager for laget TSV Havelse der han var frem til sommeren 2013. Paderborn ansatte han som manager 1. Juli 2013, der de skulle få en opptur med manager i den første sesongen. Paderborn hadde en god sesong i Bundesliga 2. Paderborn gikk opp til Bundesligaen, der de skulle prøve å holde seg. Paderborn startet sesongen godt i Bundesligaen, men det ble tyngre og tyngre for hver kamp mot slutten. Paderborn endte tilslutt helt nederst i Bundesligaen og måtte ta turen ned igjen. André Breitenreiter ble ansatt som manager for Schalke 04 12. Juni og skal få en tøff oppgave med å få Schalke 04 opp mot topp fire igjen slik de kan komme seg til Champions League igjen.

klaas jan huntelaarSpillere inn: Franco Di Santo, Sascha Riether, Felipe Santana, Johannes Geis,

Spillere ut: Jefferson Farfan, Tranquillo Barnetta, Christian Fuchs

Vi tror at Klass-Jan Huntelaar blir den viktigste spilleren denne sesongen. Huntelaar kommer til å ta revansje etter den dårlige sesongen han hadde i fjor. Schalke 04 under presterte i fjor, men kommer til å gjøre det bedre denne sesongen. Huntelaar kommer til å ha en kanonsesong, der han legger flere målgivendepasninger enn tre og scorer mer enn ni seriemål.

Vi tror at Schalke 04 vil være nærmere topp fire i Bundesligaen denne sesongen, men de kommer uansett til å få en tøff sesong. De har sterke angrepsspillere denne sesongen, og det kan bli spennende å se hvor mye mål de scorer hver. Vi tror derfor at Schalke 04 ender opp på en 5. Plass denne sesongen.

Share