4. Plass i La Liga 2015/2016

Valencia gjorde en god sesong i fjor og endte på 4. plass, og fikk en CL-plass. De fikk en rik eier som ga dem litt midler til og handle, og kjøpene av Negredo, Rodrigo, Andre Gomes med flere, gjorde at det ble en meget god sesong for Valencia. De kom ett poeng foran Sevilla, noe som kanskje kan gjøre at de kan hente enda flere kvalitetsspillere siden de lokker med CL. Det blir spennende og se hvordan stallen nå takler europeisk fotball. Særlig var det hjemmeformen deres som var helt enorm forrige sesong, hvor de hadde 15-3-1. Bare Barca og Madrid var bedre enn det. De trenger og fortsette den formen får å kjempe om CL også denne sesongen.

diego alvesPå keeperplassen er det Diego Alves som er det soleklare førstevalget. Brasilianeren er mest kjent for å være god på å redde straffer, som han gjorde en del av i fjor. Han er også ellers god på reaksjonsredninger, men kan kanskje rote litt i feltarbeidet noen ganger. Yoel er en grei reservekeeper og ha i bakhånd. Australske Mathew Ryan har også kommet inn, hvor unggutten håper å utvikle seg bra i Spania.

Forsvarsmessig har de en del rutine og kraft. Først er det argentinske Otamendi, som var meget hardt linket til storklubber i Europa. Han er ett fysisk monster som er meget viktig bakerst. Mustafi er også en viktig midtstopper, som har erfaring fra mesterskap med Tyskland. I bakhånd finnes Ruben Vezo, som er ett talent fra Portugal. Dessverre for dem har de mistet den rutinerte midtstopperen Ruiz. På venstrebacken har vi Gaya, som det forventes store ting av. Han hadde en meget god sesong i fjor, hvor han har stor fart, og bidrar mye offensivt. Han er meget ung, og det defensive i forhold til hans fysikk og posisjonering kan vel forbedres. Lucas Orban er også en ung spiller som har mye potensial. Argentineren kan også spille midtstopper. På høyrebacken har vi Antonio Barragan, som spilte nesten alt i fjor. Portugisiske Cancelo vil håpe og bryte seg inn på den plassen neste sesong.

På midtbanen har vi først og fremst Parejo. Spanjolen er dirigenten på midtbanen, hvor han ar store ferdigheter innenfor overblikk og pasningsferdigheter. Dessverre er farten en svakhet hos han. Parejo ble til og med toppscorer for Valencia, men mange av de scoringene var på straffespark. Så har vi Enzo Perez fra Argentina, som er en aggressiv og krigersk midtbanespiller. Han rydder mye vei for de andre mer tekniske spillerne på laget. Javi Fuego er også en spiller som spiller ganske dypt på midtbanen, hvor han har rutine og er god og rolig med ballen. Han og Perez er kjent for å skaffe seg mange gule kort i løpet av kampene. Andre Gomes fra Portugal er enn mer offensiv dani parejospiller, hvor han liker og spille fri de andre spissene. Bruno Zuculini er ett ungt talent fra Argentina som håper på spilletid. På vingene har vi Feghouli, som ofte kommer inn fra benken, men er en rask og teknisk god spiller. Rodrigo De Paul er en teknisk god spiller på vingen, men han leverte lite målpoeng forrige sesong. Pablo Piatti er en favoritt hos mange Valencia fans, hvor den korte Argentineren alltid liker og drible og utfordre motstanderen. Han scoret også 7 mål forrige sesong, noe som er meget bra av Argentineren.

Angrepsmessig har de en del spillere og ta av. Negredo ble hentet inn fra City, og gjorde det ganske greit, men man kunne kanskje forvente mer enn 5 mål fra spanjolen. Han er meget sterk, og er farlig på hodet om han får gode innlegg. Han sliter mer med spill langs bakken, og passer kanskje ikke helt inn i småspillende Valencia. Ellers har de unge Paco Alcacer, som er en måltyv foran mål som scoret 11 mål forrige sesong. Det er nok store forhåpninger til den unge spanjolen som bare er 21 år. De har også hentet inn Soldado fra Tottenham, som de håper skal revitalisere sin karriere. Carles Gil er også hentet inn fra Aston Villa, men den tekniske vingen har ikke spilt mye. Tilslutt har vi Rodrigo, som man kanskje kunne forventet mer av. Han scoret bare 3 mål, men han har mye ferdigheter inne. Forsvinner og blir ofte surmulende i kamper. De har også hentet en meget spennende unggutt fra Celta Vigo, som heter Santi Mina. 19-åringen er rask og en god avslutter, og gjorde en del gode kamper for Celta i fjor. Den belgiske driblevingen Bakkali er også kommet inn.

Negredo, Gomes, Rodrigo, og Cancelo har nå også blitt kjøpt til klubben etter at de hadde vært på lån forrige sesong, noe som viser at klubben vil satse. 

Spillere inn:  

Joao Cancelo (Benfica), Andre Gomes (Benfica), Rodrigo (Benfica), Negredo (City), Bakkali (PSV), Santi Mina (Celta Vigo), Mathew Ryan (Brugge), Danilo Barbosa (Benfica)

Spillere ut:

Victor Ruiz (Villareal), Andres Guardado (PSV)

Vi tror at Valencia kan gjøre nok en god sesong i toppen. Den portugisiske treneren Nuno Espirito Santo har backing av en rik eier, noe som kan gjøre det mulig å hente inn flere klassespillere fremover. Særlig er også Santo sin kjennskap for det Portugisiske markedet viktig, hvor han har hentet inn mange gode spillere. Det blir spennende og se hvordan kamper i Europa vil prege laget, hvor de ikke hadde det og tenke på forrige sesong. Men med deres enorme hjemmeform, og gode offensive spill tror vi nok en gang at Valencia vil komme seg inn i CL. Men man må nok forvente litt mer av spissene denne sesongen, som må score flere mål. Den viktigeste spilleren er nok Parejo, som styrer og dirigerer midtbanen. Han styrer spillet dypt, samt at han er med fremover når det trengs. Vi tror altså at Valencia ender på 4. plass.

Share