3. Plass i Serie A 2015/2016: Roma

daniele de rossiRoma greide ikke å henge med Juventus forrige sesong, og det endte på 2. plass. Ofte var det mye kritikk rettet mot dem for at deres offensive spill ikke fungerte, hvor Totti på topp som en falsk nier gikk for tregt. De ser ut til å ha gjort en forandring nå, hvor de har hentet en del spennende spillere, særlig på topp. Ellers har de en meget god stall, som bør være med å kjempe om en CL-plass.

På keeperplassen har vi De Sanctis, som begynner å dra på årene, og fikk en del kritikk i fjor. Derfor blir det nok fort Sceczny på lån fra Arsenal som blir førstekeeperen. Han er rask og eksentrisk, hvor han kan komme opp med mange reaksjonsredninger, men roter ofte en del i feltarbeidet.

Forsvarsmessig har vi Kostas Manolas, hvor grekeren er en solid midtstopper, men kan ofte bli for temperamentsfull og ødelegge for laget sitt. Mbiwa, hans makker, kan også være slik, men har en del gode fysiske egenskaper som gjør han til en solid midtstopper. Leandro Castan er også en solid midtstopper, men er mye skadet. På høyrebacken har vi Maicon, som alltid er med fremover, og er ikke redd for å prøve noen langskudd. Torosidis er coveret, hvor grekeren er bedre bakover en fremover. Ashley Cole fikk spille lite i fjor for Roma, men nå som Holebas har dratt, kan han kanskje spille seg inn.

På midtbanen har vi Daniele De Rossi, som er kapteinen på laget. Han går først i krigen for laget, hvor aldri sier nei til en takling. Han mangler fart, noe som gjør at han ofte pådrar seg gule kort. Nainggolan er også en meget aggressiv spiller, men han er mer med fremover, hvor han har ett meget bra langskudd. Pjanic er teknikeren på midtbanen, hvor den lille bosnieren styrer midtbanen med sitt overblikk og pasningsferdigheter. Han er også meget habil på døballer. Kevin Strootman er skadeplaget, edin dzekomen er en meget teknisk god spiller med fysiske egenskaper i tillegg. Keita er en boks til boks spiller, hvor han er en av ledertypene på laget. Paredes og Ucan er to unggutter som kanskje for prøve seg. På vingene har vi Iturbe, som er meget rask og driblesterk. Det kan vi også si om den andre vingen, Ljajic, som også liker og drible og være direkte i sin stil. Ljajic har derimot vært mer effektiv foran mål enn Iturbe til nå. Falque er hentet inn på vingen, hvor han var meget god for Genoa forrige sesong. Florenzi kan også spille der, i tillegg til høyreback. Vi har også Gervinho, som er ekstremt hurtig, men er meget rotete foran mål og har ikke de tekniske egenskapene som kreves.

I angrepsrekka har vi fortsatt legenden Totti, som fortsetter å score ett greit antall med mål. Men det blir nok fort skiftninger der, for inn har Dzeko kommet fra Man City. Han er en stor targetspiss som har gjort mye mål tidligere i sin karriere. De har også skaffet seg Salah, som er en lynhurtig og teknisk spiller, som kan skape mye uro. Destro er kommet tilbake fra lån i Milan, og Ibarbo er en kraftplugg de kan trenge på topp i noen kamper. Doumbia har dratt tilbake til CSKA på lån, hvor han ikke fikk det til i klubben.

Spillere inn:  

Destro (AC Milan), Politano (Pescara), Marquinho (Al Ittihad), Balasa (Crotone), Tallo (Bastia), A. Crescenzi (Perugia), Iago Falqué (Genoa), Golubovic (Pistoiese), Piscitella (Pistoiese), Svedkauskas (Olhanense), Somma (Empoli), Szczesny (Arsenal, lån), Salah (Chelsea, lån)

Spillere ut:

Balzaretti (released), Spolli (Catania), Curci (released), Skorupski (Empoli), Pellegrini (Sassuolo), Holebas (Watford), Verde (Frosinone), Calabresi (Livorno)

Roma blir å finne i toppen også i år, hvor de har forsterket seg på den plassen de trengte mest, i angrep. De spissene kan fort få ett meget godt år for laget. Resten av laget ser ganske solid ut, men det er ikke sterkt nok enda til å utfordre Juventus. Den viktigeste spilleren kan fort bli Dzeko, hvor mye vil foregå rundt han, og de trenger at han leverer scoringer som han har gjort før. Det unge talentet er Salih Ucan, hvor den unge tyrkeren er meget god teknisk, men det er spørs om han får mange sjanser med en så god midtbane. Vi tror at Roma ender på 3. plass.

Share