3. plass i Premier League: Liverpool

Liverpool hadde en solid sesong i fjor, der de tilslutt endte opp som nummer 2 i Premier League bare to poeng seriemester Manchester City. Liverpool var lenge i front på slutten av Premier Leaguesesongen, men det endte til slutt med en andreplass for Liverpool etter at de hadde tapt hjemme mot Chelsea og klart bare uavgjort borte mot Crystal Palace. Brendan Rodgers har vært manager i Liverpool i to sesonger nå og har gjort en solid jobb for klubben, samtidig har han endelig fått Liverpool tilbake til Champions League noe som kan bli interessant denne sesongen. Brendan Rodgers har fremdeles ikke tatt et trofe med Liverpool men det kan fort komme i årets sesong.

Simon Mignolet som stod i mål for Liverpool i fjor blir nok førstekeeper denne sesongen også, han var fantastisk i fjorårssesongen. Noen tabber hadde han, men han var mer matchvinner i de jevne kampene og var en av Liverpool sine beste spillere i fjor. Brad Jones må nok se seg til å bli andrekeeper. Brad Jones blir en god andrekeeper for dette Liverpool-laget, men er nok en spiller som ikke få så mye spilletid denne sesongen, blir bare hvis Simon Mignolet blir skadet eller noe.

Forsvaret til Liverpool i fjor var ikke akkurat så imponerende. Liverpool slapp inn hele 50 seriemål i fjor i Premier League og det må endres på foran denne sesongen. Liverpool kjøpte inn midtstoppere som Mamadou Sakoh og Kolo Toure i fjor. Kolo Toure åpnet solid, men skuffet sakte men sikkert etter hvert i sesongen. Mamadou Sakoh er en klassemidtstopper på sitt beste og bør få være i klubben, mens de tre andre midtstopperne har ikke høyt nok nivå gjennom en hel sesong. Martin Skrtel solid fremover i fjor der han stoppet til slutt på 7. Seriemål, men bakover er han lite solid men mye holdning, og det kan fort straffe seg denne sesongen om dommerne begynner å slår ned på det. Daniel Agger er mye skadet, kjempegod på sitt beste, men det spørs om Liverpool skal kvitte seg med han eller prøve å beholde han et år til. Tiago Ilori kan også være løsningen for at Liverpool kan holde tettere igjen denne sesongen om han får sitt gjennombrudd. Dejan Lovren har signert for Liverpool denne sommeren og var sentral for Southampton i fjor bakover da Southampton presterte ganske bra. En midtstopper som kan gjøre mye for Liverpool denne sesongen. Høyrebackplassen bør Liverpool finne en ny spiller. Glen Johnson på sitt beste er bra, men han er ikke jevn nok, og få en klassespiller på høyreback kan være smart. Jose Enrique skal være tilbake fra skaden som han har slit med, blir en viktig spiller for Liverpool denne sesongen om Brendan Rodgers bruker han smart. Jon Flanagan hadde en fantastisk sesong i fjor for Liverpool, og kommer til å stå fram på samme måte denne sesongen også. Alberto Moreno har signert for Liverpool og vil være en spiller som kan få Liverpool til å kjempe enda mer denne sesongen, gjør slik at de har en mye bredere stall på venstrebackplassen i år.

Liverpool har forsterket midtbanen sin denne sesongen, med at de har skaffet seg Adam Lallana fra Southampton og Emre Can som kom fra Bayer Leverkusen. Liverpool har mange sterke sentrale midtbanespillere som Joe Allen, Jordan Henderson og Steven Gerrard. Steven Gerrard som scoret 13 seriemål for Liverpool i fjor. Han hadde en solid sesong defensivt i fjor. Det er den offensive delen av Liverpool som var en fryd å se på i fjor. Raheem Sterling som scoret 9 seriemål i fjor for Liverpool var en spiller som bidro mye for klubben og som fikk sitt gjennombrudd for Liverpool denne sesongen. Philippe Countinho scoret 4 seriemål for Liverpool i fjor noe som var litt skuffende, men han hadde sine kamper der han var fantastisk for Liverpool, og han er en spiller som kan bli veldig viktig å ha denne sesongen.

Spissplassen til Liverpool blir dermed annerledes denne sesongen. Luis Suarez er solgt fra Liverpool til Barcelona. Luis Suarez som scoret 31 seriemål i fjor for Liverpool og var Liverpool sin beste spiller. Daniel Sturridge stoppet i fjor på 21 seriemål og blir nok en veldig viktig spiller for Liverpool denne sesongen. Han må bidra enda mer med scoringer denne sesongen. For overgangen til Suarez så får Liverpool mye penger som de kan bruke for å hente andre toppspisser. Rickie Lambert er også en ny spiller som er klar for Liverpool denne sesongen, han ble solgt fra Southampton til Liverpool.

Vårt tips denne sesongen er at Liverpool ender opp som nummer 3 i Premier League. Liverpool har mye godt denne sesongen og kommer greit til å holde seg til Champions League neste sesong igjen også. Denne spilleren som kommer til å slå best til i Liverpool denne sesongen blir nok Adam Lallana som spiller på det engelske landslaget og som har bidratt mye for Southampton de siste sesongene.

Spillere inn: Adam Lallana, Emre Can, Rickie Lambert, Lazar Markovic, Dejan Lovren, Divock Origi, Javier Manquillo (lån), Alberto Moreno
Spillere ut: Luis Suarez, Luis Alberto (lån), Armin Hodzic, Jakub Sokolik, lago Aspas (lån), Divock Origi (lån), Andre Wisdom (lån), Pepe Reina, Martin Kelly

 

Share