3. Plass i Premier League 2015/16: Arsenal

Arsenal hadde en god sesong i fjor der de imponerte for det meste. Arsenal vant FA Cupen og sikret seg en tredjeplass i Premier League. Arsenal var kun fire poeng bak Manchester City som endte på andreplass i fjor. Arsenal hadde mange spillere som stod frem i denne sesongen og en spiller som Alexis Sanchez presterte for fullt for Arsenal denne sesongen. Han var nok den spilleren som var viktigst for Arsene Wenger i fjorårssesongen. Arsenal har nå tatt to troféer på to sesonger.

petr cechKeeperplassen for Arsenal denne sesongen er vel allerede bestemt. Arsenal har hentet Petr Cech som kommer fra Chelsea. Cech var i Chelsea i hele elleve sesonger og nå er han klar for Arsenal der han har skrevet under for tre år. Petr Cech blir et soleklart førstevalg for Arsenal denne sesongen. David Ospina som er keeper på Colombia må nok se på seg selv som en andrekeeper foran denne sesongen. Wojciech Szczesny var bak Ospina i keeperkøen i slutten på fjorårssesongen og plassen til å bli førstekeeper for Arsenal er lang for den polske landslagskeeperen. Wojciech Szczesny ble derfor utlånt til Roma foran denne sesongen, der han får prøve å få spilletid.

Arsenal hadde det tredje sterkeste forsvarsrekken i fjor da de kun slapp inn 36 seriemål på 38 seriekamper. Arsenal slapp inn fire mål mer enn Chelsea som slapp inn minst mål i fjor. Arsenal har et sterk forsvar som består av midtstoppere som Per Mertesacker som spilte hele 35 seriekamper i fjor for Arsenal. Midtstopperkollegaen Laurent Koscielny spilte brukbart med kamper i fjor han også. Han endte tilslutt med 27 seriekamper og han var den mest målfarlige spilleren i forsvaret i fjor da han noterte seg for tre seriemål på de kampene. Gabriel Paulista er en midtstopper som kan utfordre Koscielny og Mertesacker i midtforsvaret denne sesongen og fikk seks kamper i fjor etter overgangen fra Villarreal i januar 2015. Mathieu Debuchy er et naturlig førstevalg på høyrebacken for Arsenal, men han var skadet mesteparten av sesongen i fjor. Callum Chambers er en spiller som kan erstatte de fleste spillerne i forsvaret for Arsenal og kan egentlig spille i alle posisjoner bak i forsvaret. Mens Nacho Monreal og Kieran Gibbs kjemper om plassen om venstrebacken.

francis coquelinDefensivt på midtbanen har Arsenal slitt med å finne de rette spillerne, men det så ut som at de fant den riktige i slutten på sesongen. Francis Coquelin var god for Arsenal i en lang periode i slutten på sesongen der han fikk hele 23 seriekamper i fjor. Mathieu Flamini har blitt litt eldre og satt mest på benken av slutten av sesongen. Santi Cazorla og Alex Oxlade-Chamberlain er også to spillere som blir brukt defensivt på midtbanen. Cazorla har oftest spilt mer i en rolle fremover på banen, men har blitt satt lengre ned på banen etter at Arsenal fikk tilbake mange spillere fra skadene sine senere i sesongen. Cazorla var involvert i hele 37 seriekamper i fjor for Arsenal, der det ble syv scoringer og hele elleve målgivende pasninger. Offensivt på banen har Arsenal spillere som kan å prestere. De fikk tak i en spiller som Alexis Sanchez som hadde en strålende sesong for Arsenal der han spilte 35 seriekamper, det ble 16 scoringer og åtte målgivende pasninger. Aaron Ramsey kom seg utover sesongen med noen gode kamper og han noterte seg noen ganger på målscoringslisten han også. Seks mål totalt i Premier League ble det for Ramsey i 2014/15 sesongen. Mesut Özil var ute mye med skader i sesongen, men var med en god del på slutten, da han kom tilbake fra skade. Lukas Podolski ble sent på utlån til Inter siste halvåret. Der fikk han ikke så voldsomt med spilletid og nå har Arsenal solgt Podolski til Galatasaray.

olivier giroudAngrepsplassen har Arsenal prøvd mye denne sesongen. Danny Welbeck og Oliver Giroud fikk prøve seg mest i den rollen. Mens en spiller som Theo Walcott ble også brukt i den rollen i siste seriekamp mot West Bromwich, der han scoret hat-trick. Danny Welbeck ble ikke akkurat noen suksess i den første sesongen i Arsenal. Det ble 25 seriekamper totalt i sesongen og det ble kun fire seriemål. Theo Walcott var skadet i mesteparten av sesongen og fikk kun 14 seriekamper totalt for Arsenal, der han scoret et mål mer enn Welbeck nemlig fem mål. Oliver Giroud var skadet i starten av sesongen, men han kom seg godt utover i sesongen der det tilslutt ble 27 seriekamper og 14 seriemål totalt.

Arsene Wenger har vært hovedtrener for Arsenal helt tilbake fra 1996. Wenger var avskrevet som manager siden han ikke hadde vunnet troféer på de siste ni sesongene. De siste to sesongene har Arsenal tatt to FA Cup troféer og ser ut til å kommet seg godt i gang igjen med å få troféer til Arsenal. Arsene Wenger har en ganske sterk statistikk. Han har en seiersprosent på 57,5 %. Han har samtidig trent Arsenal i 1066 kamper så langt i karrieren sin. Det som bør bli sagt om Arsene Wenger er at han står med 14 troféer så langt denne i karrieren sin i Arsenal på 19 sesonger, noe som er veldig imponerende. Han har vunnet Premier League tre ganger med Arsenal.

Spillere inn: Vlad Dragomir, Petr Cech (Chelsea).

Spillere ut: Semi Ajayi (Cardiff), Ruy Miyachy (St. Pauli), Lukas Podolski (Galatasaray), Ainsley Maitland-Niles (Ipswich, lån), Abou Diaby (kontraktsløs), Carl Jenkinson (West Ham, lån) Wojciech Szczesny (Roma, lån)

alexis sanchezVi tror at den viktigste spilleren denne sesongen kommer til å bli Alexis Sanchez som var viktig i fjorårssesongen for Arsenal. Han kan fremdeles ta steg i Premier League og i sin debutsesong i Premier League endte han tilslutt opp med å score 16 seriemål. Hvis han holder samme nivå og forbedrer seg også litt så kan han være med å kjempe om å bli toppscorer i Premier League denne sesongen.

Vi tror at Arsenal vil få nok en god sesong i Premier League. Vi tror at Arsenal kommer til å ende på samme plass som de endte i fjor. Arsenal kommer til å være med å utfordre lagene foran seg, men det kommer til å ende med en 3. Plass tilslutt for Arsenal.

Share