3. Plass i Bundesliga 2015/16: Borussia Dortmund

Borussia Dortmund hadde en forferdelig sesong i fjor der de hadde problemer i lange perioder. Dortmund lå lenge som nummer 17 og 18 på tabellen. Helt på bunn og det så ut til at de kunne rykke ned etter noen gode sesonger med Jürgen Klopp som manager. Men plutselig så kom resultatene for Borussia Dortmund som lå sist på tabellen. De begynte å klatre å så seg fremover på banen. Dortmund gjorde en så god sesong tilslutt at de endte opp med en syvendeplass i serien og endte opp med å tape cupfinalen i Tyskland. Men etter den dårlige starten på sesongen så ble det en god sesong for Dortmund.

roman weidenfellerRoman Weidenfeller har vært i Dortmund siden 2002. Weidenfeller har spilt 339 seriekamper for Dortmund totalt. Weidenfeller fikk mange kamper i fjor også for Dortmund, men spilte bare da 25 av 34 seriekamper totalt. Weidenfeller har også landskamper for Tyskland. Han har fem landskamper for Tyskland. Mitchell Langerak spilte ni seriekamper i fjor for Dortmund. Roman Bürki og Hendrik Bonmann skal kjempe om hvem som blir andre og tredjekeeper for Dortmund denne sesongen.

Mats Hummels som er kaptein for Borussia Dortmund hadde en grei sesong i fjor, men hadde ikke en helt topp en. Hummels spilte tilslutt 24 seriekamper for Dortmund og scoret to seriemål. Neven Subotic spilte 28 seriekamper i fjor for Dortmund. Han scoret to seriemål i fjor. Subotic pådro seg ni gule kort i løpet av sesongen. Sokratis Papastathopoulos spilte 21 seriekamper i fjor for Dortmund og noterte seg for en scoring totalt.

marco reusBorussia Dortmund har en sterk sentral midtbanespillere som ikke scorer så voldsomt med mål fra den posisjonen, men som er balanserende og som har god kontroll. Dortmund sin sentrale midtbane skuffet mye i sesongen i fjor og må heve seg foran denne sesongen om Dortmund skal kjempe høyere på tabellen. Sven Bender spilte 20 seriekamper i fjor og scoret ingen mål for Dortmund. Nuri Sahin spilte få kamper i fjor og hvis Dortmund hadde fått han i så god form han var da Dortmund var på sitt beste og tok seriegull kunne det vært gøy. Ilkay Gündogan spilte 23 seriekamper i fjor og scoret tre seriemål og la fire målgivendepasninger. Marco Reus var plaget av skader i forrige sesong. Reus spilte 20 seriekamper og scoret syv seriemål og la fem målgivendepasning. Shinji Kagawa kom seg bedre i gang i fjor og gjorde en god sesong. Shinji Kagawa spilte 28 seriekamper og scoret fem mål og la fem målgivendepasninger, og har kommet tilbake etter turen han var i Manchester United.

pierre-emerick aubameyangAngrepsplassen har de hatt tre spisser denne sesongen. Pierre-Emerick Aubameyang hadde en god sesong i fjor der han spilte 33 seriekamper totalt og scoret 16 seriemål. Aubameyang la også seks målgivendepasninger i fjor. Ciro Immobile spilte 24 seriekamper i fjor for Borussia Dortmund og skuffet stort foran mål, der det kun ble tre seriemål totalt. Immobile er utlånt til Sevilla foran denne sesongen for å få opp selvtilliten til Immobile igjen som hadde en dårlig første sesong i Bundesligaen. Adrian Ramos fikk 18 seriekamper i fjor og scoret kun to seriemål.

Thomas Tuchel har trent en profesjonelt lag i løpet av karrieren sin og det er Mainz 05. Tuchel var manager i Mainz 05 fra 2009 til 2014. Han gjorde sakene sine godt i Mainz og endte opp med nesten 40 % i seiere i den tiden han var der. Tuchel er kun 41 år gammel og er en ung manager. Jürgen Klopp har bestemt seg for å ta et friår fra fotballen etter en trøblete sesong i fjor. Tuchel får det ikke lett med å komme opp på samme nivå som Klopp som klarte å ta seriegull med Dortmund over to sesonger.

gonzalo castroSpillere inn: Roman Bürki, Gonzalo Castro, Marvin Ducksch, Moritz Leitner, Pascal Stenzel, Julian Weigl

Spillere ut: Ciro Immobile (lån), Milos Jojic, Zlatan Alomerovic, Mustafa Amini, Marc Hornschuh, Khaled Narey

Vi tror at Marco Reus vil slå tilbake denne sesongen for Borussia Dortmund å spille de fleste kamper. Reus hadde en litt svak sesong i fjor der han kun spilte 20 seriekamper totalt. Denne sesongen kommer Reus til å score dobbelt så mange mål å være involvert i så å si alt fremover på banen. Dortmund kommer til å gjøre det godt med Reus i god form.

Vi tror at Borussia Dortmund får en opptur fra fjorårssesongen. Dortmund skuffet og ble nummer syv i fjor, men imponerte voldsomt på slutten da de lå som nummer 18 i lang tid, og gikk opp til en syvendeplass. Vi tror at Borussia Dortmund blir nummer 3 denne sesongen.

Share