20. Plass i Serie A 2015/2016: Frosinone

roberto crivelloFrosinone rykket opp fra Serie B forrige sesong, og det er første gangen de er i Serie A noensinne. Det blir nok en meget stor anledning for klubben. De endte på andreplass, et stykke bak vinneren Capri, men greide det likevel. Hjemmeformen deres var enorm, hvor de bare tapte en hjemmekamp hele sesongen. Med hjemmestatistikken 14-6-1 bør de være meget fornøyde. Men det blir spennende og nå se hvordan det nyopprykkede laget skal klare seg i Serie A. 

På keeperplassen har vi Massimo Zappino, som sto mye for laget i fjor, og er en meget rutinert keeper. Vi har også Nicola Leali, som kommer på lån fra Juventus.

På midtstopperplassen har vi Leonardo Blanchard, som er en viktig spiller i backrekken. Han har spilt 63 kamper for laget. De har også hentet inn Modibo Diakite, som kommer med mye rutine fra Italia og England. Det blir en viktig forsterkning i en lagdel som fort kommer til å få mye å gjøre i år. De har også hentet inn Daniel Pavlovic på lån fra Grasshopper, for å gjøre backrekken enda sterkere. Matteo Ciofani spiller på høyrebacken, hvor han har mye erfaring fra lavere divisjoner i Italia. På venstreback har vi Roberto Crivello, som bare er 23 år, og har en fortid i Juventus.

På midtbanen har vi Alessandro Frara, som er kapteinen på laget. 32-åringen gjør en meget solid jobb på midten, og har gode lederegenskaper. Vi har også Mirko Gori, som er en unggutt på 22 år som har vokst opp i akademiet. Robert Gucher er en østerisk defensiv midtbanespiller, som gjør en viktig jobb i duellspillet. De har også lånt daniel ciofaniinn Raman Chibsah, hvor ghaneseren er en boks til boks spiller som har stor arbeidskapasitet. På vingen har de lånt inn Aleandro Rosi, som kan spille både på høyre back og høyre kant. Han har mye rutine fra låneopphold i andre Serie A klubber.

På topp har de to spisser som scoret mye i Serie B forrige sesong, og det er knyttet spenning til om de greier å levere også i år. Vi har Daniel Ciofani som scoret 13 mål, og Dionisi som scoret 14. De har også fått inn Daniele Verde på lån, som er ett ungt talent fra Roma som fort kan få sitt gjennombrudd. I tillegg har de fått inn Samuele Longo, som er nok ett ungt talent, denne gangen kommer han fra Inter. Til slutt har vi da Arturo Lupoli, men som nok ikke får spille så veldig mye.

Spillere inn:  

Gessa (Pescara), Chibsah (Sassuolo), Verde (Roma), Diakité (Cagliari), Rosi (Fiorentina), Leali (Cesena), Pavlovic (Grasshopper)

Spillere ut:

Cosic (Pescara), Fraiz (Arabe Unido), Santana (Genoa), Bertoncini (released), Pamic (Sparta Prague), De Luca (Latina), Regolanti (Matera)

Vi tror dette blir en meget tøff sesong for Frosinone, hvor de er ett lag med lite erfaring fra Serie A, hvor stallen deres rett og slett ikke ser god nok ut. De har noe potensiale i sine spisser, men det er på Serie B de har levert, og har fått in noen lånesigneringer som kan få til en del, men i det store og hele ser det mørkt ut. Den viktigeste spilleren blir fort Diakite, som må styre backfireren som kommer til å bli satt under mye press. Det unge talentet blir fort Daniele Verdi på lån, hvor han er en meget direkte og rask spiller som kan skape en del. Vi tror Frosinone ender på 20. plass.

Share