2. Plass i Premier League 2015/16: Manchester United

Manchester United hadde en tøff sesong med David Moyes, og kom utenfor Champions League-plass på mange år. Manchester United fullførte sesongen med Ryan Giggs som tok 2-1-1 på de siste fire seriekampene i Premier League. Manchester United bestemte seg derfor å hente inn Louis van Gaal som manager. Louis van Gaal fikk en dårlig start på Manchester United karrieren sin som manager. Manchester United tapte første seriekamp 1-2 mot Swansea på hjemmebane. Manchester United kom bedre utover i sesongen, men de spilte kjedelig fotball fremover så å si hele sesongen. Mange United-supportere syntes det var noe tamt over det offensive til Manchester United, som hadde spillere som Juan Mata, Angel di Maria, Robin van Persie, Radamel Falcao og Wayne Rooney offensivt. Manchester United sikret seg en viktig topp fire plassering i slutten av sesongen og får dermed Champions League-spill denne sesongen. Manchester United endte opp tilslutt som nummer fire på tabellen.

david de geaKeeperplassen foran denne sesongen for Manchester United er det stilt mange spørsmål rundt. David de Gea har kun et år igjen av kontrakten og vil ikke signere ny. David de Gea er aktuell for Real Madrid. Victor Valdez så ut til å være førstekeeper for Manchester United, men han skal ha kommet på kant med Louis van Gaal og er ikke ønsket mer i Manchester United. Plutselig kan det bli helomvending på keepere på Old Trafford. Det kan fort bli et overgangsmarked der United kvitter seg med to keepere og får inn to nye. Sergio Romero er allerede hentet inn foran denne sesongen, og da spørs det hvor mange som drar og hvor mange som kommer inn for resten av vinduet.

Forsvaret til Manchester United denne sesongen kan også bli spennende å følge. Ingen av forsvarsspillerne til Manchester United spilte over 25 kamper i fjor. Chris Smalling var den spilleren som fikk mest kamper i forsvaret til Manchester United med 25 seriekamper. Chris Smalling var samtidig den eneste spilleren som scoret målene fra sin forsvarsposisjon. Chris Smalling scoret hele fire seriemål i fjor for Manchester United. Daley Blind spilte noen kamper på venstreback og noterte seg for to scoringer, men brukes vanligvis mest på midtbanen. Manchester United hadde tre forsvarsspillere som fikk rødt kort i fjor. Det var spillere som Chris Smalling, Tyler Blackett og Luke Shaw. Marcos Rojo fikk spille totalt 22 seriekamper for Manchester United i fjor og pådro seg på den tiden seks gule kort, men med årene kommer Rojo til å være en viktig spiller for Manchester United.

bastian schweinsteigerManchester United har forsterket seg skikkelig sentralt på midtbanen foran denne sesongen. Bastian Schweinsteiger har signert for Manchester United. Schweinsteiger har vært i Bayern München i mange sesonger der han har imponert sentralt på midtbanen, nå for han en ny utfordring og prøve seg i en helt ny liga. De forsterker enda mer i den sentrale midtbanen med å få inn en spiller som Morgan Schneiderlin som har vært god for Southampton i mange år. Fikk 26 seriekamper i fjor, der ble det totalt fire seriemål for Schneiderlin i Southampton. Manchester United har kvittet seg med Tom Cleverley foran årets sesong, han dro til Everton. Michael Carrick hadde en god sesong i fjor for Manchester United, men det ble kun 18 seriekamper totalt. Carrick scoret samtidig et mål og la to målgivendepasninger. Juan Mata hadde en god sesong i fjor i sin offensive formasjon. Juan Mata spilte hele 33 seriekamper totalt for Manchester United i serien, der han scoret ni seriemål og la fire målgivendepasninger. Angel Di Maria fikk refs for at han ikke var god nok i sin første sesong for Manchester United. Angel Di Maria spilte 27 av de 38 seriekampene i fjor for Manchester United. Han scoret kun tre mål totalt, men han la hele 10 målgivendepasninger i løpet av en sesong, noe som er ganske så bra i løpet av en sesong. Angel Di Maria fikk kun en sesong på Old Trafford og er nå solgt til PSG. Adnan Januzaj hadde ikke akkurat sin beste sesong der det ble 18 seriekamper, men ingen mål eller målgivende. Ashley Young hadde en god sesong der han var involvert i mye offensivt for Manchester United. Ashley Young har slitt i mange år i Manchester United, men i fjor kom han seg mer til rette i klubben. Luis Nani har de også kvittet seg foran årets sesong.

wayne rooneyAngrepsplassen i fjor var ikke spesielt imponerende fra Manchester United sin side. Wayne Rooney hadde en grei sesong. Men 33 seriekamper, så er det ikke akkurat så imponerende at han scorer 12 seriemål og kommer med fem målgivendepasninger. Robin van Persie hadde ingen god sesong i fjor for Manchester United. Robin van Persie scoret 10 mål på 27 seriekamper, men var mye skadet i fjor. Louis van Gaal bestemte seg for å kvitte seg med Robin van Persie noe de også har gjort foran denne sesongen. James Wilson spilte 13 seriekamper i fjor for Manchester United, på den tiden ble det kun en scoring for den ungespissen. Radamel Falcao hadde ingen god sesong i fjor for Manchester United, og scoret alt for lite mål totalt for Manchester United. Falcao fikk bare en sesong for Manchester United og skal nå prøve seg på lån i Chelsea denne sesongen.

Louis van Gaal gjorde en god første sesong som manager for Manchester United, der de endte opp som nummer fire på tabellen. Hvis man ser på alle signeringene Manchester United gjorde under Louis van Gaal så er det ikke så merkelig at de var en topp fire klubb. Men Louis van Gaal har fått bygd mer rundt laget sitt. Denne sesongen får van Gaal prøve seg ut i Champions League med Manchester United-laget. Louis van Gaal har vært manager i mange klubber og har tatt mange seriemesterskap, men de siste sesongene har han ikke vært så effektiv på å få med seg de store troféene.

matteo darmianSpillere inn: Memphis Depay (PSV Eindhoven), Matteo Darmian (Torino), Bastian Schweinsteiger (Bayern Munich), Morgan Schneiderlin (Southampton), Sergio Romero (Sampdoria)

Spillere ut: Tom Cleverley (Everton gratis), Ben Amos (Bolton Wanderers frigitt), Tom Thorpe frigitt, Saidy Janko (Celtic), Nani (Fenerbahce), Will Keane (Preston North End lån), Robin van Persie (Fenerbahce) Rafael Da Silva (Lyon), Angel Di Maria (PSG)

Vi tror at Wayne Rooney blir den viktigste spilleren i år for Manchester United. Han er en spiller som kan gjøre de mest fantastiske saker. Wayne Rooney hadde en grei sesong i fjor, men kan fort få en enda bedre sesong denne sesongen. Bastian Schweinsteiger kommer til å gjøre sine saker ganske bra denne sesongen. Han har vært god for Bayern i mange sesonger og skal nå hjelpe Manchester United med det samme.

Vi tror at Manchester United kommer til å få en opptur denne sesongen, som de hadde i fjor, bare at denne sesongen kommer det til å gå enda bedre. Vi tror at signeringer som Schweinsteiger og Schneiderlin kommer til å gjøre det godt denne sesongen. Vi tror derfor at Manchester United ender opp som nummer 2 på tabellen.

Share