19. Plass i La Liga 2015/2016: Sporting Gijon

Nå er Sporting Gijon tilbake i La Liga, og de greide det ved å ende på 2. plass på tabellen. De scoret lite mål, men defensivt var de meget sterke, hvor de bare slapp inn 27 mål på 42 kamper. Det er 7 mindre enn det laget som slapp inn nest mest, noe som er meget imponerende. Fremover var det litt mer skralt med 57 scoringer, men det var nok til å greie opprykket. De slapp unna play-off med målforskjell, noe de er meget fornøyd med. De var også meget god på de siste 10 kampene når det virkelig gjaldt, hvor de var ubeseiret. De hadde en rekke på 7-3-0 som det står respekt av. De har ikke hentet inn mange spillere enda, noe som er litt bekymringsverdig. Det er bra å ha troen på egen stall, men det er nok en større fare for å være naiv. Det blir spennende og se hvordan de klarer seg i kampen mot nedrykk.

På keeperplassen har vi Ivan Cuellar, som har stått i klubben siden 2008 og har hele 131 kamper bak seg for klubben. Han får nok mye å gjøre denne sesongen, hvor hans rutine blir viktig.

På høyrebackenalex barrera har vi Luis Rodriguez, som kommer fra Real Madrid-akademiet som unggutt, og har nå spilt i klubben siden 2012. Han har spilt mye for klubben den siste tiden, og blir fort deres faste venstreback. På midtstopperplass har vi en colombiansk midtstopper som heter Bernard Espinosa, som fort kommer til å spille mange kamper og får en viktig rolle i det defensive arbeidet som blir viktig neste sesong. Ved siden av han kan det fort hende at unggutten Julio Lopez spiller, hvor han er en spiller som har vokst opp i akademiet. Det ser ganske tynt ut akkurat på denne plassen, noe de kan bli meget hardt straffet for hvis de ikke henter inn forsterkninger. Men de slapp inn veldig lite mål i fjor, som må bety at de i alle fall har ett godt grunnlag for å kunne holde ganske bra igjen denne sesongen også. Dessverre for dem har nå Ivan Hernandez lagt opp i en alder av 35, hvor han var en legende i klubben og en viktig spiller. Han spilte hele 155 kamper for klubben, hvor han spilte fra 2007 til 2015, og han var meget viktig i deres opprykkssesong. Roberto Canella spiller på venstrebacken, hvor han har spilt i klubben siden 2006. Men i fjor var han på lån hos Deportivo, men fikk bare 9 kamper. Forhåpentligvis fikk han med seg noe erfaring fra La Liga som han kan ta med seg inn i denne sesongen.

På midtbanen har vi Armando Pena som ligger dypest, hvor han er en defensiv midtbanespiller som er aggressiv og jobber meget bra bakover. Han har også mye erfaring fra Real Madrid Castilla i sine tidligere år. Sergio Diaz er litt lengre opp på midtbanen, og er en av mange som kommer fra klubbens eget akademi. Alex Barrera kommer også fra akademiet, og har spilt ett betydelig antall kamper i Segunda, og håper han kan fortsette fast på midtbanen. Alberto Lora er visekaptein, og han kan spille både på høyreback og på midtbanen. Han har spilt i klubben hele sitt liv, og er en av fansens favoritter med 209 kamper spilt. Nacho Cases er en midtbanespiller med offensive ferdigheter som kan utnyttes kommende sesong. De trenger virkelig spillere som kan skape målpoeng for dem, noe de slet veldig med i Segunda, og det blir mye vanskeligere nå. Dani Ndi er en midtbanespiller med landskamper for Kamerun, og er en ung spiller med en del potensial. Jonathan Menedez er en venstre ving som Sporting håper kan levere mye offensivt, hvor han har en del fart inne. Ismael Lopez er en nyttig spiller og ha, for han kan spille på båmiguel angel guerrerode venstreback og venstre ving. Carlos Carmona er også en ving, men han er en av få som lever litt mål for laget. Han har bakgrunn fra Barcelona B, og laget håper han kan fortsette og levere mål.

På spissplassen har vi Miguel Guerrero som har scoret mye på andrelaget til Sporting i sin tid, og har også ett greit antall for førstelaget. Carlos Castro er en unggutt på bare 20 år som de har forhåpninger til, hvor han scoret 8 mål forrige sesong. Hugo Fraile er den siste spissen, hvor spanjolen har spilt en del kamper for laget i det siste, men har ikke scorer veldig mange mål. Det kan fort hende at laget trenger og hente inn en ny spiss, for det er ikke mye å skryte av i dette leddet.

Spillere inn:

Robert Canella (Deportivo, lån ferdig)

Spillere ut:

Ivan Hernandez (lagt opp), Santi Jara (Albacete)

Når man ser på stallen til Sporting Gijon ser det vanskelig ut å håpe på at de kan klare seg. Hvis de kan klare seg forsvarsmessig like bra som i fjor, kan de samle noen poeng, men det er meget tynt fremover. Ikke mange har erfaring fra La Liga, noe som er viktig og ha. Det å kjempe mot nedrykk krever ofte en annen mentalitet enn det å kjempe i toppen. De bør absolutt tenke på å gjøre flere forsterkninger, for det blir fort en lang og tung sesong. De har derimot ikke noe press på seg, og de har nok ikke noen veldig stor økonomi til å hente så mange inn. Den viktigeste spilleren blir fort Nacho Cases, som kan skape en del offensivt for laget. De har også en ung spiss i Castro som kan få vist seg litt frem. Men vi tror det blir en meget tøff sesong for Sporting Gijon, som ender på 19. plass.

Share