18. Plass i Serie A 2015/2016: Empoli

lorenzo tonelliEmpoli var nyopprykket i Serie A i fjor, men de greide å overleve med ganske god margin. De var 8 poeng over streken, noe som var ganske trygt. De var også laget som spilte mest uavgjort i hele ligaen, hvor hele 18 kamper endte med poengdeling. Nå kommer den vanskelige andresesongen for laget, hvor de også har mistet sin trener Sarri. Det kan fort bli nok en sesong hvor de skal kjempe om å unngå nedrykk.  

På keeperplassen har vi en innlånt keeper, hvor det er Skorupski fra Roma, som mest sannsynlig blir førstekeeper. Polakken slet med spilletid i hovedstaden.

I forsvaret finner vi Laurini, som er en fransk høyreback, som spilte en del kamper i fjor for laget. Dermaku er en midtstopper som har blitt hentet fra Melfi, med over 100 kamper der. Tonelli er en lederen der bakerst, hvor han har vokst opp i klubben og spilt 137 kamper. Han ryktes veldig å være ønsket av større klubber. Barba er en unggutt som får noen kamper innimellom. Camporese er også en unggutt, hvor han kommer fra Fiorentina før denne sesongen. På venstrebacken har vi Mario Rui, hvor portugiseren spilte nesten alt i fjor, og var en meget viktig brikke for lagets suksess. De har også fått inn Bittante fra Avellino som backup.

På midtbanen har vi Saponara, som er en offensiv midtbanespiller som skaper en del offensivt, hvor han var mye involvert i Empoli sine scoringer i fjor. Videre har vi Signorelli, som er fra Venezuela, og er en solid spiller på midten. Daniel Croce er en aldrende midtbanespiller, og han liker å duellere og krige på midten. Guarente er også på midten, hvor han alltid gjør en solid jobb. Rade Krunic er en unggutt som kommer fra Bosnisk fotball, hvor han er en offensiv midtbanespiller Empoli håper skal utvikle massimo maccaroneseg bra denne sesongen. Polske Zielinski er på lån fra Udinese, hvor han også var på lån i fjor, og var involvert i en del fremover. De har en del spennende her, men kommer fort til å savne Valdifiori som styrte midtbanen forrige sesong med sitt pasningsspill, men han har nå dratt til Napoli.

På topp har vi Maccarone, hvor alder ikke ser ut til å være en hindring for han, for han scoret 10 mål forrige sesong. Han er en meget smart avslutter. I tillegg har vi Pucarelli, men han scorer ikke veldig mye for laget. Georgianske Mchedlidze er også der, men det blir vanskelig å ta fra plassen til Maccarone, selv om han har 24 landskamper. 

 

Spillere inn:  

Ronaldo (Pro Vercelli), Skorupski (Roma), Krunic (Borac Cacak), Dermaku (Melfi), Bittante (Avellino), Camporese (Fiorentina) 

Spillere ut:

Valdifiori (Napoli), Verdi (AC Milan), Vecino (Fiorentina), Brillante (Fiorentina), Pugliesi (released), Zielinski (Udinese), Tavano (released), Bassi (Atalanta), Rovini (Udinese), Rugani (Juventus), Sepe (Napoli), Somma (Roma), Tavano (Avellino), Hysaj (Napoli)

Empoli hadde en meget god sesong i fjor, men i år kan det fort bli verre. Særlig kan tapet av Valdifiori bli stort, hvor han var meget viktig på midtbanen. De hadde mange uavgjorte i fjor, og det skal ikke mye til før de bikkes til tap denne sesongen. Det er ofte vanskelig og gjennomføre to så gode sesonger på rad, hvor motstanderne blir mer kjent med hvordan man spiller. Den viktigeste spilleren blir Maccarone, hvor hans smarte bevegelser i boksen, og hans avslutningsferdigheter blir viktige å fokusere på. Unggutten som kan få gjennombruddet er Barba, hvor kan fort etablere seg som midtstopper og utvikle seg videre. Vi tror Empoli rykker ned, og ender på 18. plass.

Share