18. plass i Premier League: Burnley

Burnley ble nummer to i fjor i Championsship og imponerte i fjor. De er veldig avhengig av to spillere på topp som scorer mye mål og det kan hjelpe mye denne sesongen også hvis de kommer på samme nivå som de beste Premier Leaguespillerne, men det er stor forskjell fra Championsship til Premier League. Sean Dyche har vært manager for Burnley siden 2012, men har nettopp startet på sin managerkarriere, han er ikke mer enn 43 år gammel og har mange år igjen som manager på toppnivå. Han har samtidig en seiersprosent i Burnley som ligger på rundt 47 %, noe som er sterkt, men den kommer fort til å falle ned når han skal ha Burnley oppe i Premier League, der kommer Burnley til å få det tøft.

Keeperplassen i Burnley bør enkelt å greit gå til Tom Heaton. Han spilte alle kampene i fjor for Burnley å sørget for at de rykket opp til Premier League. Tom Heaton har også vært i Manchester United i mange år. Alex Cisak fikk spille en kamp for Burnley i fjor og den kampen var ikke en hel kamp en gang. De har også hentet inn en keeper til som skal bidra hvis det kommer skader også for å få mer utfordring blant keeperne. Matt Gilks ble hentet før denne sesongen.

Kieran Trippier scoret et seriemål i fjor for Burnley og Michael Duff gjorde det samme i fjorårssesongen, men forsvaret til Burnley scorer ikke akkurat mye mål fremover på banen, men de gjør en solid innsats med at de holder det ganske så rent bakover på banen, noe som er en fordel for et lag som Burnley. Burnley blir nok et lag som må sørge for å ikke slippe inn for mye mål denne sesongen, de kommer til å slite langt nede på tabellen og det kan fort skje at målforskjellen blir avgjørende denne sesongen. Jason Shackell er kaptein for Burnley og han er en viktig spiller for dette Burnley-laget, om alt skal funke må han være der og bidra å vise seg frem som ledertypen han er.

Midtbanespillerne til Burnley er derimot gode foran mål. Michael Kightly var utlån i fjor fra Stoke til Burnley og er kjøpt opp av Burnley nå. Han scoret 5 seriemål i fjor for Burnley fra sin kantposisjon. Scott Arfield var også en spiller som scoret mange mål i fjor for Burnley, han noterte seg tilslutt for hele 8 seriemål i Championsship i fjor. David Jones startet karrieren sin i Manchester United, men har vært mye utlånt til forskjellige klubber, og han har aldri funnet seg helt til rette i en klubb kanskje Burnley er klubben han finner seg til rette i. Han scoret et seriemål i fjor for Burnley og han må nok ta tak offensivt på banen i år om han skal få spille nok også. Burnley trenger hjelp fra midtbanen å score målene sine, slik at de ikke er helt avhengig av de to stjernespissene de har på topp på banen. Lukas Jutkiewicz har også signert for Burnley fra Middlesbrough, det er en spiller som virkelig kan lage mål fra sin midtbaneposisjon i fjor noterte han seg for to scoringer for Middlesbrough også ble han utlånt til Bolton der noterte han seg for hele syv seriemål. Han scoret 9 seriemål i fjor i Championsship å blir en spiller som kan gjøre det veldig bra.

Angrepsspillerne til Burnley er derimot veldig sterke. Danny Ings som ble toppscorer i fjor for Burnley med hele 21 scoringer og Sam Vokes som noterte seg for 20 scoringer i fjor blir en viktig del av Burnley denne sesongen. De scoret 41 mål til sammen i fjor og var sentrale med å få Burnley opp til Premier League. Ashley Barnes kan også være en viktig spiller for Burnley i år, han hentet de inn i januar da han ble solgt fra Brighton til Burnley, scoret fem ganger for Brighton, når han kom til Burnley noterte han seg for tre scoringer, kan være en viktig mann som kan bidra fremover på banen.

Vårt tips for Burnley denne sesongen er at de dessverre rykker ned til Championsship igjen. Vi tror det kommer til å bli en jevn kamp for å unngå nedrykk, men tror samtidig tilslutt at de må ta turen ned en divisjon igjen. Michael Kightly vil nok være en god signering dette året for Burnley.

Spillere inn: Lukas Jutkiewicz, Matt Gilks, Michael Kightly, Marvin Sordell, Matthew Taylor, Steven Reid
Spillere ut: Junior Stanislas, David Edgar, Joseph Mills

 

Share