18. Plass i Premier League 2015/16: Bournemouth

Bournemouth gjorde en sterk sesong i fjor. Der de kjempet oppe i toppen hele sesongen. Bournemouth imponerte så mye at de vant Championship i fjor. Bournemouth var kun i Championship i to sesongen før de i år er klare for den store utfordringen som er Premier League. Bournemouth har mange målfarlige fotballspillere og er et lag som er kjent for å score mye mål fremover. Bournemouth hadde fire spillere i fjor som scoret over 10 seriemål i Championship noe som er veldig imponerende. Bournemouth har også signert en nordmann som har fått draktnummer 10 i Bournemouth denne sesongen.

artur borucArtur Boruc spilte hele 37 kamper for Bournemouth i fjor da han var utlånt fra Southampton. Etter sesongen ble han frigitt fra Southampton å gikk dermed til Bournemouth gratis foran årets sesong. Boruc kan fort vært førstekeeper for Bournemouth denne sesongen. Lee Camp fikk prøve seg i ni seriekamper i Championship i fjor. Adam Federici har stått mesteparten av karrieren sin i Reading men han også har Bournemouth skaffet seg foran årets sesong. Federici fikk hele 205 seriekamper for Reading fra 2005 til 2015.

Forsvaret til Bournemouth er kjent for å være involvert i scoringer. Toppscoreren i forsvaret i fjor var Steve Cook som scoret hele fem mål for Bournemouth i Championship i fjor. Steve Cook spilte alle 46 seriekampene i Bournemouth i fjor. Tommy Ephick er kaptein for Bournemouth og spilte samtlige kamper for Bournemouth i Championship i fjor. Ephick og Cook tok til sammen 16 gule kort på kampene i Championship i fjor. Bournemouth har samtidig skaffet seg en rutinert midtstopper i Sylvain Distin som har spilt mange sesonger i Everton. Han er en rutinert midtstopper og har mange år bak seg i Premier League og kan være med å bidra for å holde Bournemouth oppe i Premier League denne sesongen.

Marc Pugh hadde en god sesong for Bournemouth i fjor der han endte opp med 42 seriekamper. Pugh noterte seg samtidig for ni seriemål og la fem målgivende pasninger i Championship. Harry Arter er også en midtbanespiller som scoret bra med mål i fjor, scoret like mange som Pugh, men Harry Arter fikk hele 13 gule kort i fjorårssesongen i Championship. Matt Ritchie er vel den viktigste midtbanespilleren for Bournemouth var så å si involvert i alt i fjor. Ritchie spilte alle kampene hele 46 kamper i Championship. Ritchie scoret hele 15 seriemål og la 17 målgivende pasninger. Han var involvert i 32 scoringer på 46 kamper med å være nest sist eller sist på ballen. Det må også nevnes at Joshua King har signert for Bournemouth denne sesongen, om han blir brukt som midtspiss eller som kantspiller får vi se når sesongen starter, men han er en spiller som passer både som kantspiller med sin fart og styrke, og er en god spiss som kan putte ballen i mål.

5006434På angrepsplass har de mistet en spiss som har spilt hele 95 seriekamper for Bournemouth på tre sesonger, det ble hele 46 scoringer for Pitman på den tiden. Brett Pitman hadde 13 seriemål i fjor for Bournemouth og spilte 34 kamper totalt. Han er nok klar for Ipswich hvor det blir nok en sesong i Championship. Yann Kermorgant spilte 38 seriekamper i fjor for Bournemouth og scoret hele 15 seriemål totalt. Han var involvert i mange mål offensivt med at han totalt la 10 målgivende pasninger i løpet av sesongen. Kermorgant er en erfaren spiss som har fylt 33 år gammel. Callum Wilson hadde en god debutsesong for Bournemouth der han spilte 45 seriekamper totalt og scoret 20 seriemål. Wilson er kun 23 år gammel og er en spiller som kan utvikle seg mye med spill i Premier League.

Eddie Howe er en ung manager som trener Bournemouth. Han er kun 37 år gammel. Han var trener for Bournemouth allerede i 2008/2009 sesongen. Han tok over Burnley i 2011/12 sesongen, men dro tilbake til Bournemouth der han har ført de opp fra League One til Premier League over tre sesonger. I den siste perioden som Bournemouth manager har Eddie Howe en ganske så sterk statistikk. Eddie Howe ligger på 53 % med seire og har ledet Bournemouth i 142 kamper i den siste perioden sin. Til sammen har han trent Bournemouth i hele 244 seriekamper i en alder av 37 år, noe som er veldig imponerende av en så ung manager.

Spillere inn: Artur Boruc (Southampton), Adam Federici, Christian Atsu (Chelsea, lån), Joshua King (Blackburn), Sylvain Distin, Tyrone Mings (Ipswich) Max Gradel (Saint-Etienne)
Spillere ut: Ryan Fraser (Ipswich, lån), Brett Pitman (Ipswich), Jayden Stockley (Portsmouth, lån), Josh McQuoid (Luton Town), Ian Harte (kontraktsløs), Joe Partington (kontraktsløs), Mohamed Coulibaly (kontraktsløs), Miles Addison (kontraktsløs), Darryl Fralhavan (kontraktsløs).

Vi tror at Matt Ritchie kommer til å få en god sesong for Bournemouth denne sesongen, og har prestert godt over lengre tid for Bournemouth. Han har vært involvert i 32 scoringer i fjorårssesongen for Bournemouth i Championship. Ritchie har bare prestert bedre og bedre for hver sesong for Bournemouth. Han har scoret mer og mer mål i hver sesong, og er en spiller som kun er 25 år enda og som kan gjøre det godt i Premier League denne sesongen, uansett om det kommer til å være tøffe perioder for Ritchie.

Vi tror at Bournemouth kommer til å få en tøff sesong i Premier League. Bournemouth kommer til å slite i bunn for det meste av sesongen og kommer tilslutt å rykke ned igjen til Championship. Vi tror at Bournemouth ender som nummer 18 på tabellen.

Share