17. Plass i Serie A 2015/2016: Bologna

antonio miranteBologna har vi vært vant med skal være oppe i Serie A, og nå er de tilbake igjen. De greide ikke å rykke direkte opp fra Serie B, men de greide det via play-off. Nå blir det en tøff sesong hvor de må kjempe om å unngå nedrykk, men en del av spillerne har erfaring fra Serie A fra før, noe som kan være viktig.

På keeperplassen har vi Antonio Mirante, som de nylig har hentet fra Parma, hvor han dro etter deres konkurs. Han er en solid keeper med mye erfaring fra Serie A, som er viktig og ha. De har også hentet Angelo fra Sampdoria.

I forsvaret har vi Oikonomou, som er fra Hellas, og er en ung midtstopper som spilte ganske mange kamper for laget i fjor. Gastaldello har de hentet fra Sampdoria, hvor han er en midtstopper med stor rutine. Rossettini har de hentet fra Cagliari, hvor han kan spille både midtstopper og back. Maietta er nok en aldrende midtstopper, som spilte mye kamper for laget i fjor. På høyreback har vi Garics, som har over 40 landskamper for Østerrike. På venstre er det Archimede Morleo, som har spilt i klubben siden 2010, og har 126 kamper for laget.

På defensiv midtbane finner vi Franco Zuculini, som har erfaring fra både Zaragoza og Hoffenheim. Han får en viktig jobb på midten. Matteo Brighi kommer med mye erfaring fra Sassuolo og Torino, noe som blir viktig å ha. Videre har de kjøpt inn mye nytt, hvor den første er Franco Brienza fra Cesena. Han er aldrende, men er meget daniele caciagod teknisk og kan skape en del fremover. På lån har de fått inn Rizzo, som er en rask høyrekant. Crisetig er også kommet inn på lån fra Inter, hvor han er ett spennende ungt talent.

Så kommer spissene, hvor det først er aldrende Daniele Cacia. Han var viktig for laget i fjor, hvor han scoret 12 mål, og han håper å bidra også i år. Matteo Mancosu spilte lite i fjor, og scorte ikke noen mål. Roberto Acquafresca er en annen spiss, men heller ikke han bøtter inn scoringene. De har også fått inn Destro, som er en ung italiensk spiller som fort kan levere scoringer for laget. Mange ser det som et scoop at Bologna fikk tak i han.

 

Spillere inn:  

Rossettini (Cagliari), Diawara (San Marino), Bianchi (Atalanta), Stojanovic (Crotone), Riverola (Aaltach), Pulzetti (Cesena), Yaisien (Arezzo), Cherubin (Atalanta), Rizzo (Sampdoria), Mirante (Parma), Crisetig (Cagliari), Brighi (Sassuolo), Brienza (Cesena), Destro (Roma)

Spillere ut:

Da Costa (released), Krsticic (Sampdoria), Matuzalem (released), G. Sansone (Sampdoria), Djokovic (Livorno), Coppola (released), Perez (released), Pazienza (released), Casarini (released), Laribi (Sassuolo), Bessa (Inter), Improta (Genoa), Troianiello (Palermo), Buchel (Juventus), Coppola (Hellas Verona)

Bologna må nok kjempe om å unngå nedrykk i år, som det ofte er med nyopprykkede lag. Men de har hentet inn en del spillere med mye rutine fra Serie A, som vil tilføre laget en del kvalitet. De kommer nok ikke til å bli en kasteball i ligaen. Men det er særlig på spissplass det ikke er særlig imponerende, hvor de kan trenge en forsterkning med en spiller som garanterer scoringer. Den viktigeste spilleren kan bli Mirante, hvor laget fort kan komme til å være presset bakover i mange kamper, hvor da Mirante’s rutine blir viktig. Det unge talentet kan bli Crisetig, som har vært på lån i mange klubber, og vil vise seg frem her i den øverste ligaen. Vi tror altså at Bologna unngår nedrykk, og ender på 17. plass.

Share