17. Plass i Premier League 2015/16: Leicester

Leicester hadde en fantastisk sesong før de kom til Premier League. De vant Championship med over 100 poeng og imponerte i Championship. Det ble en tøff start på Premier Leaguesesongen. Der det gikk mye i mot Leicester. De var gode i mange kamper der de hadde fortjent fort et og tre poeng, men de klarte ikke å få ballen i mål og det endte som vanlig med at det var motstanderne som stakk av med tre poeng i kampene. Men Leicester ga seg ikke og de fikk en opptur i slutten på sesongen, så å si alle sammen hadde ikke troen på Leicester mer også kom poengene. Leicester sanket poeng på poeng. De lå helt alene på bunn og hadde ni poeng til sikkerplass. Før siste serierunde var de på sikkerplass og storspilte mot QPR. De banket QPR 5-1 i den siste hjemmekampen for året. Leicester endte på 14. Plass i Premier League i 2014/15 sesongen etter en imponerende spurt på slutten.

kasper schmeichelKasper Schmeichel var god i fjor for Leicester. Schmeichel hadde litt problemer med en skade midt i sesongen og Ben Hamer måtte stå litt i mål for Leicester. Schmeichel kjempet seg tilbake fra skaden og var soleklar førstekeeper igjen på Leicester. Kasper Schmeichel endte opp med 24 seriekamper i Premier League for Leicester i fjor, der han gjorde mange gode kamper, og han viser at han har glimt av sin far i seg. Leicester bestemte seg for å hente Mark Schwarzer i fjor. Han har nå blitt 42 år gammel. Schwarzer fikk prøve seg noen kamper i mål i fjor han også for Leicester. Det ble åtte i tallet for den tidligere Fulham og Chelseakeeperen. Ben Hamer som er tredjekeeper for Leicester har de sent på lån til Nottingham foran denne sesongen.

Forsvaret til Leicester var ikke imponerende i starten på sesongen, men det spilte seg oppover i slutten av sesongen. Leicester slapp inn 55 seriemål totalt i fjor, men de slapp kun inn syv seriemål mer enn Liverpool i fjor som slapp inn hele 48 seriemål. Wes Morgan er en av spillerne som så å si spilte hver kamp i fjor. Han fikk 37 av 38 seriekamper i Premier League og var aktiv foran mål der han også scoret to mål for Leicester City. Leicester hentet også Roberth Huth som er en sterk midtstopper som får gjort jobben. Huth fikk 14 seriekamper for Leicester og var en faktor for at Leicester klarte å holde plassen i fjor. Spillere som Ritchie De Laet som har vært i Manchester United sitt ungdomsakademi, fikk spille 26 seriekamper i fjor for Leicester. Paul Konchesky som ikke ble noen suksess på sitt opphold i Liverpool fikk også spille 26 seriekamper for Leicester i fjor, han noterte seg også for en scoring.

jamie vardyLeicester signerte en profil foran 2014 sesongen. Esteban Cambiasso som har spilt på det Argentinske landslaget. Han har spilt på klubblag som Inter Milan og Real Madrid var klar for Leicester City. Esteban Cambiasso fikk 31 seriekamper i fjor for Leicester City der det endte på fem seriemål totalt. Cambiasso med sin rutine var en viktig del for Leicester som kom med en skikkelig sluttspurt og berget plassen. Cambiasso var kun i Leicester i en sesong men berget plassen for de. De hadde en spiller som Marc Albrighton som ikke har hatt noen suksess i Aston Villa, men i Leicester har han klart å blomstre mer. Albrighton fikk ikke så voldsomt med kamper i fjor for Leicester, men det ble tilslutt 18 kamper og 2 seriemål. Riyad Mahrez var også en spiller som bidro godt offensivt i fjor med sine fire scoringer totalt. Jamie Vardy var involvert i så å si alt på slutten av sesongen. Han herjet for Leicester til tider. Vardy ble også tatt ut til landslaget etter sin innsats for Leicester der han fikk også en landskamp for England.

leonardo ulloaAngrepsplassen i fjor gikk for det meste til Leonardo Ulloa. Han hadde en prislapp som var rundt 70-80 millioner kroner da han signerte for Leicester. Det var overpris, og det kom til å bli årets flopp sa alle sammen. Leonardo Ulloa leverte fra starten av på sesongen der han scoret og scoret. Problemet med Ulloa ble at han fikk en lang tørkeperiode, der han ikke fikk ballen i mål. Men Ulloa kom tilbake i slutten på sesongen og imponerte i Premier League. Leonardo Ulloa spilte totalt 37 seriekamper og han scoret totalt 11 seriemål for Leicester i fjor. Han scoret et mål mer enn Romelu Lukaku som ble signert for Everton for rundt 300 millioner kroner. David Nugent var også en spiller som kom seg på scoringslisten for Leicester til tider. Nugent noterte seg for 29 seriekamper og det ble fem seriemål totalt. Andrej Kramaric ble hentet inn i januar vinduet men imponerte ikke akkurat. Det ble 13 seriekamper på Kramaric, men det ble bare to på de kampene. Leicester har vært smarte på overgangsmarkedet denne sommeren også. Shinji Okazaki den tidligere spissen til Mainz har signert for Leicester. Shinji Okazaki hadde en god sesong i fjor for Mainz. På to sesonger i Mainz ble det 65 seriekamper og 27 seriemål. Okazaki er en målfarlig spiller og kan hjelpe Leicester til nye høyder.

Claudio Ranieri har trent mange klubber oppgjennom sin tid som manager. Han har vært innom mange forskjellige klubber, i mange forskjellige land. Han har vært innom land som Italia, England, Spania og Frankrike. Han har også prøvd seg på det greske landslaget som landslagssjef, noe som ikke gikk så bra. I Hellas som er den siste jobben han hadde endte han opp med kun fem kamper. Det ble null seire, en uavgjort, og hele fire tap totalt. Ranieri er vel mest kjent i perioden i Chelsea fra 2000 – 2004. Etter det tok Mourinho over Chelsea. Chelsea er den plassen Ranieri var trener lengst og fikk være trener i 199 kamper totalt.

Spillere inn: Christian Fuchs (Schalke), Robert Huth (Stoke City), Shinji Okazaki (Mainz), Ngolo Kante (Caen), Yohan Benalouane (Atalanta)

Spillere ut: Chris Wood (Leeds United), Esteban Cambiasso

shinji okazakiVi tror at ny signeringen Shinji Okazaki kommer til å få en god sesong for Leicester. Okazaki kan fort bli en viktig spiller med målene sine i tiden før Mainz, fikk han ikke like mye spilletid. Stuttgart fikk han prøve seg i 63 seriekamper men det ble kun 10 seriemål. Okazaki var viktig for Mainz i fjor og kan fort bli viktig for Leicester denne sesongen.

Vi tror at Leicester kommer til å få en tøff sesong i år. Leicester berget seg på fantastisk vis i fjor da de var formlaget på slutten av sesongen, og klarte seg med god margin. Leicester kommer til å få det tøffere i sesong nummer to, men de kommer til å klare seg så vidt det er. Vi tipper dermed Leicester på en 17. Plass denne sesongen.

Share