17. Plass i Bundesliga 2015/16: Ingolstadt

Ingolstadt hadde en sterk sesong i fjor der de rykket rett opp til Bundesligaen. Ingolstadt spilte mange uavgjortkamper i fjor i Bundesliga 2. Ingolstadt endte i fjor opp med 17-13-4 på de 34 seriekampene. Ingolstadt vant greit Bundesliga 2. Ingolstadt endte opp øverst og slo Darmstadt som kom på andreplass med fem poeng. Ingolstadt scoret 53 seriemål i fjor i Bundesliga 2. Ingolstadt slapp inn en del mål i Bundesliga 2, det ble hele 32. Darmstadt og Karlsruhe slapp inn færre mål enn det Ingolstadt gjorde.

Ingolstadt har hentet inn en ny keeper foran denne sesongen og det er Ørjan Nyland. Ørjan Nyland spilte 59 seriekamper for Hødd før han tok turen til Molde. Ørjan Nyland vant cupfinalen med Hødd før han tok turen til Molde. I Molde kom han i 2013, der det ble cupfinale som de vant. I 2014 endte det med nok en cupfinale for Nyland som vant tre cupfinaler i Norge på rad, det ble også seriegull for Molde og Nyland. Ørjan Nyland spilte 61 seriekamper for Molde før turen til Ingolstadt. Han har også klart å fått 13 landskamper for Norge. Ørjan Nyland blir førstekeeper for Ingolstadt denne sesongen. Ramazan Özcan blir andrekeeper for Ingolstadt denne sesongen. Han har vært i klubben siden 2011 og står med 119 seriekamper for Ingolstadt.

Ingolstadt slapp inn 32 seriemål i fjor og Benjamin Hübner ble hentet til Ingolstadt i fjor. Hübner spilte 31 seriekamper i fjor for Ingolstadt der han scoret to seriemål. Danilo har vært i Ingolstadt siden 2013. Danilo har fått 59 seriekamper for Ingolstadt og har kun scoret et mål fra sin forsvarsposisjon. Marvin Matip er en veteran for Ingolstadt. Han har spilt i Ingolstadt siden 2010. Matip har spilt 149 seriekamper totalt og scoret syv seriemål. Ingolstadt har også signert en ny forsvarspiller foran årets sesong. Markus Suttner har spilt i Austria Wien fra 2007 til 2015. Han fikk 170 seriekamper for Austria Wien og scoret åtte seriemål der. Han har 14 landskamper for Østerrike.

Midtbanen til Ingolstadt blir spennende å følge foran denne sesongen. Alfredo Morales har spilt i Hertha Berlin fra 2010-2013, der han kun fikk 20 seriekamper. Han har vært i Ingolstadt de siste to sesongene. Han har spilt 64 seriekamper og scoret tre mål fra sin midtbaneposisjon. Han har også 12 landskamper for USA. Robert Bauer er en unggutt på Ingolstadt og fikk bra med kamper i fjor. Han fikk spille 18 seriekamper og scoret ingen mål. Men kan være en interessant spiller å følge denne sesongen.

Angrepet til Ingolstadt består av spillere som Elias Kachunga som spilte for Paderborn i fjor. Han spilte 32 seriekamper og scoret seks mål i Bundesliga i 2014/15 sesongen. Lukas Hinterseer er også en spiss som gjorde det greit for Ingolstadt i fjor. Det endte med 32 seriekamper og ni seriemål totalt. Tomas Pekhart har vært i mange klubber gjennom sin korte karriere. Han har vært i Nürnberg i mange sesonger. Han spilte der fra 2011 til 2014. Men det ble 88 seriekamper og bare 14 seriemål. Han kom til Ingolstadt i fjor og spilte 12 seriekamper, men scoret ingen mål for Ingolstadt. Hvis han kommer seg på samme nivå som han gjorde på sitt beste i Nürnberg, kan det bli gøy å følge han fremover.

Ralph Hasenhüttl hadde en aktiv spillerkarriere, men han spilte ikke akkurat for de største klubbene. Austria Wien, Lierse, Greuther Fürth, men en klubb som Köln er det stort å spille for. Der spilte han fra 1998 til 2000. Han fikk 41 seriekamper og scoret tre seriemål. Unterhaching startet han managerkarrieren sin. Der han var manager fra 2007 til 2010. Aalen var neste stoppested for Ralph Hasenhüttl der var han manager frem til 8. Juni 2013. Han tok over Ingolstadt i 2013 og har en seiersprosent på 45,65 i Ingolstadt.

Spillere inn: Elias Kachunga, Ørjan Nyland, Markus Suttner

Spillere ut: Steffen Janita, Leon Jessen, André Weis

Vi tror at Elias Kachunga blir den viktigste spilleren for Ingolstadt denne sesongen. Kachunga har ikke rikelig med erfaring i Bundesliga. Han prøvde seg i Borussia Mönchengladbach mellom 2009 til 2012. Der han spilte 47 seriekamper og scoret 13 seriemål for andrelaget. På førstelaget ble det kun to kamper i oppholdet mellom 2010 og 2014. Han ble sendt ut til lån til Hertha Berlin og Paderborn. Paderborn slo han til på lån og hadde en god sesong i Bundesligaen der han scoret seks mål, nå skal han prøve å holde Ingolstadt oppe i Bundesligaen.

Vi tror at Ingolstadt kan få en opp å ned sesong, de har gjort gode signeringer foran denne sesongen, og de kan klare å berge seg denne sesongen, men det kan også ende med nedrykk. Vi tror at Ingolstadt rykker ned denne sesongen og ender som nummer 17 på tabellen.

Share