16. Plass i La Liga 2015/2016: Deportivo

Deportivo var nyopprykket i fjor, og de kjempet nesten hele sesongen i bunnen. Men de klarte seg i siste liten i den siste kampen, på innbyrdes oppgjør til og med. De spilte mot Barcelona, og greide og hente igjen ett poeng etter å ha vært under 2-0 mot Barcelona på Camp Nou. Det var en meget sterk prestasjon, selv om Barcelona allerede hadde vunnet serien, og mange spekulerte om Barca var litt gavmilde med vilje. Deportivo har en stor historie med å kjempe i toppen, og å være i CL, og vil nå håpe at de kan stabilisere seg i La Liga. Mange spillere har forlatt dem, men mange har også kommet inn. Noen av kjøpene deres ser meget spennende ut, så man kan fort si at de er styrket i overgangsvinduet. De vil håpe at deres offensive spillere vil slå til mer til, hvor de bare scoret 35 mål på 38 kamper i fjor. 

manuel pabloPå keeperplassen har vi argentinske German Lux, som har vært i klubben siden 2011, og har mye erfaring fra spansk fotball. Fabricio Ramirez er andrekeeperen, og han spiller ett godkjent antall kamper han også for laget.

På høyrebacken har vi Manuel Pablo, som er kapteinen på laget. Han begynner virkelig å dra på årene, hvor han er hele 39 år, men han er en legende i klubben som har vært der siden 1998. Fansen elsker han, men det er spørs hvor mange kamper han klarer og spille. Vi har også Juanfran, som de har hentet inn på lån. Han var også på lån forrige sesong, hvor han spilte hele 34 kamper. Fernando Navarro er blitt hentet fra Sevilla, hvor han er en meget rutinert midtstopper med over 200 kamper for Sevilla. Pablo Insua kommer fra akademiet til Deportivo, men det er ikke sikkert at han får spille fast nå. Sidnei er lånt inn fra Benfica, hvor han var ganske solid for laget i fjor når han også var på lån. Arribas er også hentet fra Sevilla, hvor de håper han kan hjelpe laget med å slippe inn mindre mål. Alberto Lopo er nok en midtstopper de har, hvor Lopo er meget sterk fysisk og en god duellspiller. På venstrebacken blir det fort Luisinho som spiller, hvor Portugiseren har spilt mye for laget i det siste. De har også Saul i bakhånd, som er en ung spiller som fikk litt erfaring på lån i Santander i fjor.

På midtbanen har vi Bergantinos, som er den defensive midtbanespilleren. Han er en duellsterk spiller som gjør en god jobb defensivt. Celso Borges spiller også på midten, og han er mange av oss norske kjenner. Han var ganske bra for laget i fjor, hvor han dukket opp med noen scoringer. Han er en spiller med en meget god pasningsfot. De borgeshar også hentet en spiller fra Villareal ved navn Cani, som begynner å dra på årene, men er en teknisk god spiller som kan skape en del offensivt. Pedro Mosquera er nok en midtbanespiller som kommer inn, hvor han forlot Elche da de rykket ned. Han er en solid midtbanespiller som tilfører tyngde til laget. Så har vi Juan Dominguez, som er en spiller som har vokst opp i akademiet. Han er en boks til boks midtbanespiller som dukker opp med ett mål i blant. Haris Mendunjanin er en bosnisk spiller som er en offensiv midtbanespiller, hvor han har mye erfaring fra sitt landslag. Han spilte mye for laget sitt i fjor, og har en meget god innleggsfot. På vingene har de fått inn to lånesigneringer, hvor den første er Luis Alberto. Man kan kanskje huske han for tiden han ikke fikk det til i Liverpool, og hos Malaga var han ikke imponerende det heller. Deportivo håper de kan få han på rett kjøl igjen. De har også hentet Fede Cartabia på den andre siden, på lån fra Valencia. Argentineren er ett stort talent, hvor han har stor fart og store dribleferdigheter. Han var på lån i Cordoba i fjor, hvor han fikk stor erfaring gjennom å spille 30 kamper.

Helt fremme er kanskje fansen glad for at de har kvittet seg med Helder Postiga, som bare scoret 1 mål forrige sesong og ikke var imponerende. De har nå heller skaffet seg Oriol Riera, som man kanskje husker hadde en god sesong for Osasuna  i 2013 når han scoret imponerende 13 mål for ett lag i bunnen. Han var på lån hos Deportivo forrige sesong, men nå har de hentet han permanent. Riera er en stor og sterk targetspiss som har gode avslutningsferdigheter. De har også ett stort talent ved siden av han, som er Luis Fernandez, som bare er 21 år og kan bli noe stort.

Spillere inn:

Navarro (Sevilla), Arribas (Sevilla), Oriol Riera (Wigan), Alberto (Liverpool), Juanfran (Watford), Sidnei (Benfica), Cani (Villareal), Pedro Mosquera (Elche), Fede Cartabia (Valencia, lån), Luicas Perez (PAOK), Fajr (Elche)

Spillere ut:

Lucas Perez (PAOK, lån ferdig), Ivan Cavaleiro (Benfica, lån ferdig), Borja Lopez (Monaco, lån ferdig), Isaac Cuenca (gratis), Helder Postiga (gratis), Toche (Oviedo)

Deportivo har altså klart seg bra på overgangsmarkedet, hvor de ikke er betydelig svekket. De har også en del historie som de kan lene seg på, og drømmen om å få laget opp til toppen igjen lever. De har en del spennende spillere offensivt som fort kan gjøre det helt store i år, hvor Riera fort kan finne på å score en del. Bakover har de fått inn ganske stor rutine, hvor de håper det skal hjelpe dem med å slippe inn mindre mål. Den viktigeste spilleren for laget blir fort Fernando Navarro, som med sin rutine skal hjelpe laget bakover. Det unge talentet som vil vise seg frem kan bli Luis Fernandez, som har stort potensiale. Vi tror Deportivo klarer seg også denne sesongen, og ender på 16. plass.

Share