15. Plass Serie A 2015/2016: Atalanta

Atalanta hadde en tung sesong i fjor, men de greide så vidt og holde seg unna nedrykk. De endte til slutt på 17. plass, bare 3 poeng over Cagliari på nedrykk. Da måtte Stefano Colantuono gå, og inn har en ny trener kommet inn, ved navn Edoardo Reja. Han har enorm erfaring fra mange Serie A klubber, særlig med Lazio de 4 siste årene. Fansen håper han kan løfte laget høyere på tabellen, men de har mistet mange spillere, særlig i forsvar. Fremover har de en del kvalitet som blir viktig.

maximiliano moralezPå keeperplassen kan fort den unge keeperen Sportiello stå i mål, hvor han spås en stor fremtid. Davide Bassi er også i klubben, hvor han er blitt hentet fra Empoli, hvor han er mer rutinert.

På venstrebacken har vi Cristiano Del Grosso, som er aldrende, og det er spørs hvor mye han får spille. Det er vel heller Gianpaolo Bellini som får spille der, hvor han er kapteinen på laget og har spilt i klubben i hele sin karriere, siden 1998. Han har ca. 400 kamper for klubben, noe som er enormt. Han er 35 år gammel, men spiller fortsatt. Videre har vi flere aldrende spillere, hvor Stendardo er en klippe i midtforsvaret. Masiello er en annen midtstopper, som har spilt i klubben siden 2011. Han kan også spille høyreback. De har nå mistet Zappacosta, som var meget god og innflytelsesrik på den siden, noe som kan skape ett stort tomrom der.

D’Alessandro spiller på midten, men har vært utlånt mye til andre klubber i det siste. De har hentet inn en nederlender fra Heerenveen, som de håper kan slå til i Italia, ved navn Marten de Roon. Carmona er en annen midtbanespiller, hvor han jobber mest defensivt og rydder opp. Han har spilt i Atalanta siden 2010. På midten spiller Luca Cigarini, hvor han styrer spillet i dypet, men bra overblikk og gode pasninger. Jasmin Kurtic er hentet fra Sassuolo, hvor han er en energisk boks til boks spiller, som også dukker opp med noen scoringer i blant. Alberto Grassi er en av de få unge spillerne de har, som har vokst opp i akademiet. Han er en defensiv midtbanespiller. På vingene har de en del spennende, hvor Moralez kanskje er mest spennende. Argentineren er en liten spiller med lavt tyngdepunkt, med gode dribleferdigheter og stor fart. På den andre siden spiller også en annen argentiner, ved navn Alejandro Gomez, som er en meget lik type. Moralez german denisscoret 5, og Gomez scoret 3 i fjor, men har potensialet til mye mer.

På topp har de to kraftspisser. Først er det deres toppscorer, Pinilla, som er fra Chile, og er en meget høyreist spiss som kriger inn mål. Han scorte 9 i fjor, som er godkjent. Han har også vanen til å ta frem spektakulære scoringer, hvor han scoret på noen fine brasser i fjor. Denis er også en targetspiss, men er kanskje mer teknisk og ryddig i avslutningene.

 

 

Spillere inn:  

Kurtic (Fiorentina), Gouano (Rio Ave), Brivio (Verona), Capelli (Cesena), Ardemagni (Perugia), Suagher (Carpi), Bassi (Empoli), De Luca (Bari), Mangni (Latina), Molina (Carpi), Nica (Cesena), Cazzola (Cesena), Scozzarella (Trapani), Betancourt (Defensor), Giorgi (Cesena), Marilungo (Cesena), Almici (Avellino), M. Kone (Avellino), Gagliardini (Spezia), Contini (Bari), Almici (Avellino), De Paula (Messina), Radunovic (FK Rad), Martin de Roon (Heerenveen) 

Spillere ut:

Scaloni (released), Bellini (released), Bianchi (Bologna), Emanuelson (released), Avramov (released), Estigarribia (Deportivo Maldonado), Biava (released), Cherubin (Bologna), Baselli (Torino), Zappacosta (Torino), Kone (Cesena), Capelli (Cesena), Benalouane (Leicester)

Når man ser på spillerne Atalanta har fremover, har de potensialet til å komme seg på midten av tabellen, men bakover ser det verre ut. De har mistet spillere som Benalouane, Biava, og Zappacosta. Det blir spennende å se hva den nye treneren får ut av laget, som det er en del spørsmålstegn rundt. Den viktigeste spilleren blir Moralez, hvor han skaper mye av det offensive for laget med sine ekstremferdigheter. Den unge spilleren som kan slå til er Grassi fra deres akademi, hvor han forhåpentligvis får sjansen selv om de kjemper mot nedrykk. Vi tror Atalanta ender på 15. plass.

Share