15. Plass i Premier League 2015/16: West Bromwich

West Bromwich hadde ikke den mest imponerende sesongen i fjor. West Bromwich hadde perioder der de måtte slite for poengene. Men helt på slutten av sesongen så kjempet de litt over nedrykksstreken og de trengte ikke anstrenge seg så voldsomt siden de uansett kom til å berge plassen. Men de hadde en god kamp helt på slutten av året da de møte Chelsea på hjemmebane. West Bromwich banket Chelsea i sin nest siste seriekamp for sesongen. Kampen endte med 3-0 seier til West Bromwich. West Bromwich endte tilslutt opp på en 13. Plass. West Bromwich imponerte ikke så voldsomt fremover med sine 38 scoringer på 38 seriekamper.

ben fosterBen Foster spilte de fleste kampene i fjor for West Bromwich. Ben Foster har vært førstekeeper de siste sesongene for West Bromwich. I fjor ble det 28 seriekamper på den tidligere Manchester United-keeperen. Boaz Myhill som er andrekeeper fikk sine kamper i fjor han også. Det endte opp med elleve seriekamper totalt for waliseren. Jack Rose vil fremdeles være tredjekeeper denne sesongen for West Bromwich.

Forsvaret i fjor slapp litt for mye til. West Bromwich slapp inn 51 seriemål på de 38 seriekampene, noe som ikke er helt vanlig når man for det meste hadde Tony Pulis som manager. Joleon Lescott spilte de fleste kampene i fjor for West Bromwich. Lescott endte i fjor opp med 34 seriekamper for West Bromwich. Lescott scoret også et mål og la to målgivendepasninger. Craig Dawson fikk også sine kamper i fjor i forsvaret til West Bromwich. Det ble til sammen 29 seriekamper der det også ble to scoringer. Cristian Gamboa som var hentet inn på høyrebacken fikk ikke rikelig med kamper for West Bromwich i fjor og satt for det meste på benken. Jonas Olsson hadde problemer i mesteparten av sesongen, og var skadet over lengre tid for West Bromwich. Jonas Olsson fikk 13 seriekamper i fjor der det ble en scoring totalt.

chris bruntWest Bromwich har mistet en sentral midtbanespiller som har vært i klubben over flere sesonger. Youssuf Mulumbu har nemlig signert for Norwich. Claudio Yacob spilte 20 seriekamper for West Bromwich i fjor der han pådro seg bra med kort. Det ble fem gule og et rødt kort. Chris Brunt hadde en strålende sesong i fjor for West Bromwich. Brunt er visekaptein og spilte mange kamper for klubben sin i fjor. Hele 34 kamper ble det på midtbanespilleren. Brunt var involvert i mange mål fremover og det ble to scoringer og hele ti målgivendepasninger i fjor. Chris Brunt har spilt i West Bromwich siden 2007. Brunt har spilt hele 264 seriekamper og scoret 39 seriemål totalt for West Bromwich. West Bromwich hentet inn Darren Fletcher i januar vinduet og han ble kaptein for West Bromwich. Fletcher har hatt mange år bak seg i United der han fikk oppleve mange oppturer, og en stor nedtur. Fletcher har vist seg verdig plass i West Bromwich, der det i fjor ble 15 seriekamper og en scoring. Craig Gardner er også en spiller som er mye involvert på banen. Gardner spilte flesteparten av kampene i fjor og endte opp med 35. Han scoret tre ganger, han la fire målgivendepasninger. Han dro også på seg ti gule kort i løpet av sesongen. Stephane Sessegnon er for det meste kant og spilte 28 seriekamper i fjor der det kun ble en scoring.

saido berahinoAngrepsplassen har West Bromwich mye forskjellig å velge i. Saido Berahino hadde en god sesong i fjor der han spilte 38 seriekamper totalt. Berahino scoret det meste av målene for West Bromwich og det ble tilslutt 14 seriemål. Ideye Brown er en av to nigerianske spisser på West Bromwich. Ideye Brown spilte 24 seriekamper i fjor, det endte med fire scoringer totalt. Den andre nigerianske spissen er Victor Anichebe en typisk spiss Tony Pulis liker. Han er stor, han er sterk, han kan krangle med seg ballen å få den i mål. Anichebe er ikke akkurat noen goalgetter. Anichebe spilte 21 seriekamper i fjor, det endte bare med tre scoringer for den store og sterke spissen. Tony Pulis har skaffet seg Rickie Lambert fra Liverpool.

Tony Pulis hadde en aktiv spillerkarriere men hadde flest kamper i klubber som Bristol City og Bournemouth. Pulis startet også karrieren sin som manager for Bournemouth som nå er oppe i Premier League. Pulis startet karrieren sin som manager i 1992. Etter et litt mislykket opphold i Bournemouth som manager med en svak seiersprosent gikk turen til Gillingham, der han var i fire sesonger og gjorde sakene sine veldig bra. Siden har det gått litt tøffere for Tony Pulis det gikk ikke så bra med Bristol City og Portsmouth. Prøvde et opphold i Stoke som var litt mer positiv. Turen gikk dermed til Plymouth der det ikke gikk så all verden. Men i 2006 dro han tilbake til Stoke der han hadde syv sesonger på rad som manager, fikk mye penger som han brukte, men sluttresultatene ble skuffende tilslutt. En spillestil der det handlet om å ha bare høye spillere å slå ballen bak i bakrom. Etter oppholdet i Stoke ble det en liten pause før han tok over Crystal Palace og berget de med god margin, og mange ville ha han som årets Manager i Premier League. Nå har turen gått til West Bromwich der han har vært manager i 22 kamper. Han har en seiersprosent på 45,45.

Spillere inn: James McClean (Wigan Athletic), James Chester (Hull City), Rickie Lambert (Liverpool)

Spillere ut: Graham Dorrans (West Bromwich Albion), Alex Jones (Birmingham City gratis), Kemar Roofe (Oxford City), Youssouf Mulumbu frigitt, Chris Baird (Derby County gratis), Jason Davidson frigitt, Alex Palmer (Kidderminster Harriers lån)

darren fletcherVi tror at Saido Berahino vil få nok en god sesong for West Bromwich. Imponerte skikkelig i fjor der han scoret 14 seriemål. Det må også sies at han startet ikke alle de 38 seriekampene i fjor. Vi tror samtidig at en spiller som Darren Fletcher kommer til å få en sterk sesong igjen. Han har slitt med mageproblemer i lengre tid og dette blir sesongen Fletcher er tilbake for fullt. Han kommer til å hjelpe med defensiv jobbing, legge noen gode målgivendepasninger, og scoret noen mål selv i løpet av sesongen.

Vi tror at West Bromwich vil få en tøff sesong i år. Rickie Lambert er hentet inn foran denne sesongen, og det spørs om han kan komme seg på samme nivå som han var i Southampton. Vi tror at West Bromwich ender som nummer 15 på tabellen.

Share