14. Plass i Premier League 2015/16: Aston Villa

Aston Villa startet godt i fjorårssesongen, der de lå veldig høyt oppe etter fire serierunder. Aston Villa hadde ikke noen god sesong foran mål denne sesongen, og lå lenge på 0,5 mål i snitt på i sesongen. Etter de fire seriekampene fikk Aston Villa det veldig tøft. De klarte ikke å score så mye mål som de burde og de slapp inn forferdelig mye mål. Aston Villa fikk inn Tim Sherwood i slutten av sesongen der han klarte å berge Aston Villa. Aston Villa hadde en dårlig sesong og endte tilslutt på en skuffende 17. Plass. Aston Villa scoret mer på slutten av sesongen, og en spiller som Benteke var nok en gang viktig på slutten og scoret en god del mål for Aston Villa. Aston Villa stoppet årets sesong med 31 seriemål totalt og slapp inn hele 57 mål.

brad guzanKeeperplassen til Aston Villa går nok til Brad Guzan som stod mesteparten av kampene for Aston Villa i fjor. Brad Guzan stod i 34 seriekamper for Aston Villa, og har vært førstekeeper for Aston Villa de siste sesongen. Shay Given har fått prøvd seg litt i serien, og har fått tre seriekamper i serien i fjorårssesongen. Shay Given fikk prøve seg mer i FA Cupen, der Aston Villa kom helt til en finale. De slo ut Liverpool i semifinalen med 2-1 noe som var fortjent, men de fikk juling av Arsenal i finalen, der de tapte tilslutt hele 4-0. Shay Given er nå solgt til Stoke, der han har skrevet under en toårskontrakt.

I forsvaret har de mistet kanskje sin viktigste spiller de siste sesongene. Ron Vlaar har ikke fornyet sin kontrakt og er ferdig i Aston Villa. Vlaar spilte 20 seriekamper for Aston Villa i fjor. Jores Okore fikk rikelig med spilletid for Aston Villa i fjor og den danske midtstopperen fikk testet seg mye i fjorårssesongen. Okore fikk tilslutt 23 seriekamper for Aston Villa. Men de har klart å forsterket seg bak i forsvaret foran årets sesong. Micah Richards har signert gratis fra Manchester City, der han ikke ble en suksess de siste sesongene. Richards kan bringe trygghet i forsvaret til Aston Villa og hjelpe de til å holde nullen mer bak hvis Tim Sherwood får struktur på laget.

carlos sanchezMidtbanen til Aston Villa er ikke akkurat spesielt målfarlig. Tom Cleverley var i Aston Villa på lån i fjor, men bestemte seg for å signere for Everton. Cleverley var en spiller som kunne score noen mål fra midtbaneposisjonen sin. Fabian Delph hadde en god sesong i fjor, etter Sherwood kom inn noe som var få kamper. Delph scoret ikke i fjor, men la tre målgivende pasninger, men fra og med neste sesong så spiller Fabian Delph i Manchester City. Jack Grealish var god etter at Sherwood kom inn og unggutten beviste at han var god nok for å spille for førstelaget til Aston Villa. Han produserte bra med målsjanser offensivt på banen, og er en spiller som kan utvikle seg til å bli en god Premier League-stjerne i løpet av noen sesonger. Grealish endte på 17 seriekamper i Premier League i fjor. Carlos Sanchez er en spiller som fort kan blomstre under en manager som Tim Sherwood han er fra Colombia og har fått 58 landskamper for Colombia.

jordan ayewChristian Benteke hadde vært et soleklart førstevalg på topp for Aston Villa. Benteke spilte 29 seriekamper i fjor for Aston Villa og 13 seriemål totalt ble det. Benteke var samtidig involvert i to målgivende pasninger, men Christian Benteke har dratt til Liverpool for å prøve lykken i en større klubb. Andreas Weimann hadde ikke akkurat noen god sesong i fjor. Der det ble 31 seriekamper og bare tre scoringer totalt, nå har han forlatt Aston Villa og skal prøve seg i Derby i Championship denne sesongen. Gabriel Agbonlahor scoret seks seriemål i fjor på 34 seriekamper i fjor, og er en spiller som vanligvis bør score 10 seriemål for Villa for at de må komme høyere opp. Men med et spisspar som Ayew og Agbonlahor sammen kan være godt til tider og det kan føre til mange poeng om de kommer godt overens fremover på banen. Darren Bent fikk det ikke så godt til i Aston Villa men det ble 61 seriekamper og 21 seriemål på den tiden, nå er han klar for Derby. Jordan Ayew hentet de fra Lorient og kan være en interessant signering. Rudy Gestede er også en interessant signering som Aston Villa har skaffet seg.

Tim Sherwood trente Aston Villa i 16 Premier League kamper i fjor det endte med 7-1-8 i serien. Tim Sherwood er kjent for å ha en god seiersprosent, men han har også vanligvis en stor tapsprosent. Sherwood hadde en seiersprosent på 50 % i Tottenham, men uansett så endte det med 28 seriekamper der det var 14-4-10. Når Sherwood er manager for en klubb går det for det meste i seier eller tap. På 44 seriekamper som han har trent et lag i Premier League har kun fem kamper endt med uavgjort. Sherwood er kjent som en trener som er glad i attraktiv fotball. Aston Villa og Tottenham klarte i alle fall å score bra med mål under hans ledelse og det er mer gøy å se på en Tim Sherwood som trener i Aston Villa, som er villig til å satse litt offensivt istedenfor å ha en trener som Paul Lambert som hadde under 30 prosent med seire i karrieren sin i Aston Villa og som var mest interessert i å slippe inn lite mål noe som han ikke klarte å score lite mål noe som han klarte.

scott sinclairSpillere inn: Scott Sinclair (Manchester City), Micah Richards (Manchester City), Mark Bunn (Norwich), Idrissa Gueye (Lille), Jordan Ayew (Lorient), Rudy Gestede (Blackburn), Jordan Veretout (Nantes), Jose Angel Crespo (Cordoba)
Spillere ut: Andreas Weimann (Derby), Matthew Lowton (Burnley), Yacouba Sylla (Rennes), Enda Stevens (Portsmouth), Graham Burke (Notts County), Chris Herd (kontraktsløs), Darren Bent (Derby), Shay Given (Stoke)

Jack Grealish hadde en god sesong i fjor for Aston Villa og var et farlig moment offensivt på banen. Vi tror at han kan være den spilleren som står godt frem denne sesongen for Aston Villa. Han har fart, han er ung, han er fryktløs. Han er en spiller som er villig til å ofre mye for laget, og er en spiller som er ivrig på å gjøre det godt. Han er fremdeles en ung spiller som bare er 19 år gammel. Han er en god vingspiller som tør å utfordre og kan være en god spiller for å mate baller til en spiller som Gabriel Agbonlahor.

Vi tror at Aston Villa får en litt bedre sesong i år enn de gjorde i fjor. Tim Sherwood kommer til å gjøre Aston Villa sterkere denne sesongen, uansett om de har mistet spillere som Fabian Delph og Christian Benteke. Aston Villa tipper vi ender som nummer 14 denne sesongen.

Share