14. Plass i La Liga 2015/2016: Real Betis

Betis måtte spille i Segunda Division forrige sesong, etter at de hadde rykket ned året før. De slet veldig med økonomiske problemer, og spillet på banen varmet heller ikke. Men nå er de tilbake igjen i toppdivisjonen, etter at de vant ligaen. Det var meget jevnt, hvor det bare var 2 poeng ned til 3. plassen som gav playoff, men uansett var de nå tilbake i toppdivisjonen. Mange vil si at de hører hjemme der etter å lenge ha vært fast deltaker der. Ruben Castro var en av de viktigeste spillerne som gjorde det mulig, hvor han scoret mye mål for laget sitt som spiss. Han scoret også en del mål i La Liga før de rykket ned, og Betis var glade for at ingen andre snappet han opp. Det blir spennende og se hvordan laget nå klarer seg i toppdivisjonen, hvor målet må være å unngå nedrykk. De har kjøpt og solgt en del spillere, så vi får se hvordan det vil fungere får laget med de grønne draktene.

Bakerst har de Antonio Adan, som har en fortid i Real Madrid sitt akademi, som er en solid keeper. Reservekeeper er Dani Gimenez.

På midtstopper plassen har de Carbera, som er en solid stopper. De har også Jordi Figueras, som kan være stoppermakkeren. De to vil nok få mye å gjøre denne sesongen med tanke på angriperne de vil komme til å møte. De har også hentet inn en Egypter, som er ganske sjeldent og se. Han heter Amro Tarek, og kan spille midtstopper, venstreback og venstreving. Han er ett ungt talent som har spilt en del for Egypt u20. Argentinske Pezzella har også blitt hentet inn på midtstopperplassen, hvor han kommer fra River Plate. Det blir spennende og se om disse nysigneringene kan kjempe seg inn på en av plassen bakerst. På høyreback har vi Molinero, som begynner å dra på årene, menrafael van der vaart har en del rutine. Og så har vi nok en argentiner som har blitt hentet til klubben, og han heter Piccini, og kommer fra Fiorentina. Høyrebacken var på lån forrige sesong, og har nå blitt hentet permanent. På venstrebacken har de Martinez, men han sliter mye med skader. Unggutten Varela har de også, som vil håpe på å utvikle seg bra i klubben.

På midtbanen har vi mye rutine, hvor Rafael van der Vaart nok er den med mest. Han har blitt hentet inn nå fra Hamburg, og har mye erfaring fra blant annet Real Madrid. Nederlenderen har en beryktet venstrefot, både som skuddbein og døballfot, som blir meget nyttig for Betis. Xavi Torres har vokst opp i Barcelona-akademiet, og er en solid spiller for Betis. Videre har vi Matilla, som er en kriger på midtbanen med stor arbeidskapasitet. Alfred N’Diaye er en meget sterk fysisk midtbanekriger som fort kan bli nyttig for laget. I tillegg til Vaart har de hentet enda en rutinert midtbanespiller. Det er franske Digard, som har mye rutine fra fransk fotball. Han har en god pasningsfot og kan vise seg frem med sine lederegenskaper. Det blir viktig for Betis å ha slik rutine når de nå skal kjempe om nedrykk. De har også hentet inn brasilianske Petros, som de håper kan gjøre en jobb på midtbanen. De har også chilenske Reyes, som er en aggressiv midtbanespiller som gjør mye arbeid for laget. Ellers har vi Vadillo, som er ett ungt talent på vingen som fort kan bli en stor spiller i fremtiden. Han er rask og har gode ferdigheter som kan bli nyttige. Algersiske Foued Kadir er også kommet inn fra Marseille. Hen begynner å dra på årene, men har rutine fra fransk fotball som kan være viktig. Dani Pacheco er også en spiller som kan bidra på vingen, hvor han har en fortid fra Liverpool. Han gjorde det ikke så bra der, men håper å forbedre seg her. Så har vi Fransisco Portillo, som er en offensiv midtbanespiller som var på lån forrige sesong, men er nå blitt kjøpt permanent. Han kom fra Malaga, og har offensive ferdigheter som blir viktige.

ruben castroPå topp er det Ruben Castro som skiller seg mest ut. Han scorer nesten alltid mye mål, noe Betis fansen håper han også vil gjøre i år. Tross sin alder på 34 år leverer han fortsatt på banen. Han er en måltyv med gode avslutningsferdigheter, hvor han ofte dukker opp hvor du minst venter det, og setter ballen i mål. Jorge Molina er en annen spiss som også begynner å dra på årene, men han er en litt annen spilletype. Castro har mer fart, mens Molina er en stor og sterk targetspiss som fort kan heade inn noen innlegg. Vi har også en tredje spiss, som er italienske Rennella. Han har vært på lån mange steder i sin karriere, og nå håper Betis at de har funnet en klubb som passer han hvor han kan prestere stabilt.

 

Spillere inn:

Portillo (Malaga), Kadir (Marseille), Rafael van der Vaart (Hamburg), Petros (Corinthians), Pezzella (River Plate), Aziz (El Gouna), Piccini (Fiorentina), Digard (Nice), Westermann (Hamburg), Vargas (Fiorentina)                                

Spillere ut:

Rodas (Cordoba), Juanfran (Watford), Alegria (Numancia), Chuli (Almeria), Nono (gratis), Casado (Ponferradina, Rodriguez (Alcoron), Nono (Elche)

Ofte vil nyopprykkede lag slite med å holde seg i divisjonen, men når man ser på stallen til Betis kan man forsvare det å tro at de vil holde seg. Rafael van der Vaart er en meget viktig spiller og få inn, som kan heve dem kraftig. Men den viktigeste spilleren blir nok Castro, som man nesten alltid kan stole på vil dukke om med ett tosifret antall scoringer. En unggutt og se opp for blir Vadillo, som er en offensiv spennende ving. Det blir nok tøffere kamper nå enn i andre divisjon, hvor man nå vil bli presset mer bakover. Det blir spennende og se hvordan forsvaret vil takle den utfordringen. Men vi tror altså at Betis har nok kvalitet til å holde seg denne sesongen med ganske grei margin, hvor de vil seile på oppturen de hadde på sin opprykksferd. Vi tror de ender på en 14. plass.

Share