13. Plass i Serie A 2015/2016: Hellas Verona

raffa marquezVerona slet en stund i fjor, men greide seg meget bra mot slutten. Det var særlig Luca Toni som var avgjørende for dem, hvor den aldrende spissen fortsetter og levere. Han ble toppscorer i ligaen, likt med Icardi, med 22 mål. Det er meget imponerende av 38-åringen. Han blir meget viktig også i år for laget, for det er nesten bare han som scorer mål. Hvis han er i form, blir det nok ikke noe nedrykksstrid for laget.

I mål har de Rafael, som har stått der siden 2007, og har hele 270 kamper for klubben.

På høyrebacken har vi Pisano, som de har hentet fra Palermo, hvor han har mye rutine. Rafael Marquez spiller i midtforsvaret, hvor mexicaneren er meget rutinert, hvor han har over 100 landskamper. Han er den som styrer midtforsvaret. De har også hentet inn to andre midtstoppere, svenske Helander fra Mamlø og Albertazzi fra Milan. Moras er en rutinert midtstopper fra Hellas, som begynner å dra på årene med sine 33 år. De har også hente Souprayen, som kommer fra Dijon i den franske andredivisjonen. Han er meget høy og har en meget bra fysikk. Ionita fra Moldova kan spille venstre vingback, hvor han har internasjonal rutine med 19 kamper for sitt landslag.

På midtbanen har de hentet den brasilianske Romulo fra Fiorentina, hvor han var på lån hos Juventus i fjor, men spilte lite. Halfredsson er en islending med stor arbeidskapasitet, og kan også spille på venstre vingback. Bosko Jankovic er en mer offensiv midtbanespiller, som tar frispark og liker å ta langskudd. Leandro Greco er på luca tonilån fra Genoa, men blir fort stallfyll. Viviani er hentet fra Roma, som er ett bra talent som spiller fast på Italia U21. Han er kjent som en frisparkspesialist. Jacop Sala er en meget rask spiller, som kan spille på høyre vingback, eller offensiv midtbane. Juanito Gomez er en annen offensiv spiller, som kan spille på midtbanen og som spiss. Han er en teknisk god spiller.

På topp har vi selvsagt Luca Toni, som alltid scorer mål. Han er en targetspiss som kan heade inn scoringer, men han har også grei fart i bakrom, hvor han skubber andre unna med sin styrke. Hans avslutningsegenskaper er også meget gode, hvor han kan plassere dem i mål, i tillegg til å dunke dem i nettet. De har også hentet inn Pazzini fra Milan, som er en grei spiss som kan levere en del scoringer, men det er spørs hvor mye spilletid han får når Luca er på topp.

Spillere inn:  

Romulo (Juventus), Bianchetti (Spezia), Nené (Spezia), Zampano (Pescara), Ale. Gonzalez (Cagliari), Viviani (Latina), Souprayen (Dijon), Torregrossa (Crotone), Nicolas (Lanciano), Chanturia (Cluj), Rabusic (Crotone), Siligardi (Livorno), Pazzini (AC Milan), Baldanzeddu (Spezia), Grossi (Lanciano), Winck (Sport Club Internacional), Helander (Malmø), Albertazzi (Milan) 

Spillere ut:

Saviola (River Plate), Nico Lopez (Udinese), Brivio (Atalanta), Campanharo (Bragantino), Obbadi (Monaco), Marques (released), Fernandinho (Gremio), Agostini (released), Benussi (Carpi), Sorensen (Cologne), Tachtsidis (Genoa), Martic (Spezia)

Verona’s skjebne ligger i Toni’s hender, for det er nesten bare han som scorer mål. Heldigvis for dem ser han fortsatt ut å være i god form, og vil levere nok en god sesong. Han scorte nesten halvparten av deres mål i fjor. De har en del spillere rundt ham som kan levere en del, men de bør være fokusert på å sende innlegg på Luca Toni. De vil håpe at andre lag ikke tar ut Luca Toni mer. Forhåpentligvis vil de nye kjøpene de har gjort i forsvar gjøre dem sterkere der, men det er en del spørsmålstegn. Unggutten Viviani kan fort komme til å slå til, hvor han er et stort talent i den dype playmakerrollen. Vi tror Verona greier seg, og ender på en god 13. plass.

Share