12. Plass i Serie A 2015/2016: Genoa

Gensebastien de maiooa hadde en fantastisk sesong i fjor, hvor de endte helt oppe på 6. plass, og kvalifiserte seg for Europa League. Det var ikke mange år siden de kjempet om å unngå nedrykk. Men trener Gasperini har fått laget til å spille meget god offensiv fotball, og de lykkes med det. I år har mange av de som var med på suksessen i fjor dratt, men de har også hentet inn mange spennende erstattere. Det kan bli vanskelig å ta seg inn på øvre halvdel igjen nå som mange topplag har forsterket seg, men de har uansett ett meget spennende lag.

På keeperplassen har vi Perin, som bare er 22 år, og som mange ser på som et av de største italienske keepertalentene. Han kan ha en stor fremtid foran seg. Han er meget rask og reaksjonssterk, men er kanskje litt fysisk svak og dårlig i feltarbeidet.

I forsvarsrekken har vi Luca Antonini som spiller venstreback, hvor han har en lang fortid i Milan. Di Maio er viktig i forsvarsrekken, hvor han er meget fysisk sterk og duellsterk. Det er også Burdisso, som er kapteinen i laget, og lederskikkelsen. Munoz er hentet fra Sampdoria, hvor han slet med å etablere seg der, men håper på bedre tider nå. På høyreback har de lånt inn Figueiras fra Sevilla, som fort kan spille en viktig rolle i backlinjen. Tambe er en ung franskmann med fortid i belgisk fotball, som kan spille både høyreback og midtstopper.

På midtbanen spiller Tino Costa, som er en energisk midtbanespiller på lån fra Spartak Moskva. Kucka har vært i klubben siden 2011, hvor mannen fra Slovakia arbeider hardt på midten. Tomas Rincon fra Venezuela styrer mye på midtbanen, hvor han bruker de enkle pasningene og dirigerer fra dypet. Han mangler fart, men går ofte inn i takligoran pandevnger likevel. Tachtsidis er hentet fra Verona, hvor grekeren er en defensiv midtbanemann som er duellsterk. På vingene har vi Diego Perotti, som var en åpenbaring i fjor. Han er meget hurtig, og veldig driblesterk. Det var viktig at de beholdt han, for han har en x-faktor fremover. De har også Laxalt på lån fra Inter, som er ett ungt talent som er en meget hurtig ving.

På topp har de fått inn Pandev, hvor den rutinerte spissen er hurtig, og har gode avslutningsferdigheter. Han kan fort spille seg til fast plass på laget. De har også snappet opp Gakpe, som nok er enda hurtigere. Han kom fra Nantes, hvor han spilte ca. 120 kamper.

 

Spillere inn:  

Pandev (Galatasaray), Krajnc (Cesena), Sampirisi (Vicenza), Fetfatzidis (Chievo), Rosi (Fiorentina), Improta (Bologna), Santana (Frosinone), Lazovic (Red Star), Gakpe (Nantes), Ragusa (Vicenza), Cofie (Chievo), Donnarumma (Bari), Diogo Figueiras (Sevilla), Munoz (Sampdoria), Cissokho (Nantes), Ujkani (Palermo), Tachtsidis (Hellas Verona) 

Spillere ut:

Bertolacci (AC Milan), Roncaglia (Fiorentina), Borriello (released), Edenilson (Udinese), Lestienne (Al Arabi), Ariaudo (Sassuolo), Bergdich (Real Valladolid), Niang (AC Milan), Iago Falqué (Roma)

Gasperini vil håpe at tapet av Bertolacci, Matri, Falque og Niang ikke vil bli for stort, for de sto for veldig mye laget skapte i fjor. Men sånn er det når mindre klubber gjør det bra, da forsvinner de som presterte til større klubber. De har fått inn noen spennende erstattere, men det er spørs om de klarer å leve opp til like gode prestasjoner som de tidligere gjorde. Forhåpentligvis fortsetter de med sin offensive fotball, som brakte dem så langt i fjor. Det blir tungt å komme over Milan og Inter som nå har forsterket seg, men kanskje de kan bryne seg på rivalen Sampdoria om å være øverst. Den viktigeste spilleren blir nok Pandev, hvor de virkelig trenger en spiss som skal score mål etter at Marti dro. Han har rutine, og vet hva som må til i Serie A. Ellers er Laxalt en spennende unggutt på kanten, med gode tekniske ferdigheter. Vi tror Genoa ender på 12. plass.

Share