12. plass i Premier League: Swansea

Swansea ble nummer 12 i fjor i sesongen og imponerte ikke noe spesielt, noen kamper spilte de god fotball, mens noen kamper fikk de juling fra forskjellig motstand, men de endte opp tilslutt med en god målforskjell. Målforskjellen til Swansea ble tilslutt 54-54. Scoret mange mål framover og slapp inn mange mål bakover, men klarte å unngå nedrykk å hadde dermed en solid sesong siden de endte som nummer 12 på tabellen. Michael Laudrup fikk sparken på slutten av sesongen, da det ikke gikk så bra med resultatene til Swansea. Garry Monk tok over som manager for Swansea å gjorde slik at de berget seg i fjorårssesongen noe som var viktig for Swansea. Garry Monk får også prøve seg dette året som hovedtrener for Swansea, noe som kan bli veldig interessant å følge.

Keeperplassen i Swansea blir hardere foran denne sesongen. Michel Vorm fikk noen minutter i VM der Nederland endte opp med å te en bronsemedalje, men han er klar for en klubb som Tottenham, der han skal prøve å utfordre en keeper som Hugo Lloris i å være førstekeeper denne sesongen. Lukasz Fabianski som har dratt fra Arsenal og skal prøve lykken sin i Swansea kan være den keeper som tar over førstekeeperplassen i Swansea denne sesongen og han har hatt noen solide kamper i Arsenaltrøyen bak seg så det kan hjelpe han til å bli en god keeper for Swansea dette året. Lukasz Fabianski er en ung keeper enda som fort kan utfordre Michel Vorm om keeperplassen i Swansea. Ellers på keeperplass har de en keeper som David Cornell og Gerhard Tremmel.

Forsvaret til Swansea er så å si det samme fra året før. Jordi Amat scoret ingen mål i fjor fra sin forsvarsposisjon fra Swansea, men kanskje han gjør det denne sesongen. Chico hadde en god sesong offensivt i fjor der han scoret 4 seriemål for Swansea, han er en spiler å ha i det offensive spillet men nå er han solgt. Ben Davies var også en spiller som noterte seg for en del scoringer i fjor, han scoret to ganger for Swansea i fjor. Men han er også en spiller nå som har dratt til Tottenham foran denne sesongen for å utfordre Danny Rose om venstrebackplassen. Angel Rangel noterte seg også for en scoring i fjorårssesongen og det samme gjorde en spiller som Ashley Williams som er kaptein på Swansea. Swansea har et solid lag bakover om de holder seg skadefri, blir det en del skader, kommer det mange mål bakover for Swansea.

Jonjo Shelvey kan vi nevne mye om på midtbanen til Swansea. Dro fra Liverpool for å prøve seg i Swansea, har gjort veldig mye bra, men slurver alt for mye også. Shelvey hadde en solid sesong i fjor der han scoret 7 seriemål for Swansea og med det potensialet Shelvey kan han fort score med en tosifret antall mål i løpet av en sesong. Nathan Dyer brukes som kantspiller på Swansea og er en spiller som produserer mye sjanser og så scorer jevnlig med mål for klubben. I fjor stoppet han på 6 seriemål for Swansea noe som er sterkt gjort av en spiller som Nathan Dyer. Pablo Hernandez skuffet litt i fjor med bare to seriemål for Swansea og Jonathan De Guzman som var med å tok bronse med Nederland i VM scoret 4 seriemål i fjor for Swansea, og kan fort score enda flere mål denne sesongen. Gylfi Sigurdsson er hentet tilbake til Swansea og han blir en spiller som kommer til å gjøre mye for Swansea denne sesongen. Han har hatt en god opplevelse i Tottenham, men det var det halvåret i Swansea han storspilte, scoret mange mål og la bra med målgivende, er en spiller som kan være veldig viktig denne sesongen.

Angrepsplassen til Swansea blir interessant å følge i årets sesong også. Wilfried Bony scoret 17 seriemål i fjor for Swansea, mens Michu skuffet mye med å score 2 mål men samtidig være skadet mesteparten av sesongen. Michu er sendt på utlån foran denne sesongen og kommer ikke til å score målene for Swansea denne sesongen, så de er nok ganske så avhengig av at Wilfried Bony og at den nye angrepsspilleren Bafétimbi Gomis som er hentet fra Lyon kan score målene for Swansea denne sesongen. Han kan også bli en viktig spiller om Wilfried Bony blir skadet i lengre tid.

Vårt tips for Swansea denne sesongen, er at de får et lite løft fra året før da de endte på en 12. Plass i serien. Swansea kommer til å få en ganske så lik sesong å ender tilslutt opp med å bli nummer 12 på tabellen. Befétimbi Gomis kan fort få en god sesong for Swansea, sammen med Wilfried Bony.

Spillere inn: Stephen Kingsley, Befétimbi Gomis, Lukasz Fabianski, Marvin Emnes, Gylfi Sigurdsson, Jefferson Montero
Spillere ut: Daniel Alfei, Leroy Lita, David N´gog, Michu (lån), Ben Davies, Michel Vorm, Gwion Edwards, Alejandro Pozuelo, Leroy Lita, Chico

 

Share