12. Plass i La Liga 2015/2016: Malaga

Malaga kom midt på treet forrige sesong på tabellen, hvor 9ende plassen ikke er noe å juble for. For bare 2 år siden var de i toppen og kjempet om CL-plasser, særlig på grunn av at de hadde bakking av en pengesekk. Men nå i det siste har den økonomiske bakkingen gått nedover, hvor man må selge sine beste spillere, og ikke har mulighet til å hente like stor kvalitet som de gjorde før. Med slike forutsetninger skal man kanskje ikke forvente at man blir høyere enn midt på tabellen. I år kan det fort bli vanskelig til og med å holde seg der, for man har solgt mange av sine beste spillere. Det blir spennende og se hvordan ett tilsynelatende svekket Malaga vil klare seg.

På keeperplassen er det meget solid for Malaga, hvor Kameni er førstevalget. Han er meget høy, er solid i feltet og har gode reaksjonsredninger. Som reserve har vi VM-helten for Mexico Ochoa, som nok ikke er fornøyd med å være reserve.

roberto rosalesPå høyrebacken har vi Roberto Rosales, som kom fra Twente i 2014. Han er fast på det Venezuelanske landslaget, hvor han har 52 kamper. Han spilte veldig mye i fjor, og er en offensiv back som har lyst til å bidra med mye fremover. På midtstopperplassen har vi Wellington fra Brasil, som står for rutinen i laget. 35-åringen er meget sterk i duellspillet, men har svakheter i tempoet. Ved sin side har han Marcos Angeleri, som også er en rutinert midtstopper. Argentineren har vokst opp i argentinsk fotball, og liker i likhet med Wellington å gå i dueller og være aggressiv. De har nå også mistet Sergio Sanchez fra laget, som er en midtstopper med kvaliteter de vil savne, men nå kan kanskje en av de andre spille seg inn på hans plass. De har også fått inn midtstopper Egor Filipenko fra BATE, som har mange landskamper for sitt land Hviterussland, men han har ikke spilt for Malaga enda. De har også unggutten Roberto Chen i bakhånd, som de håper skal utvikle seg til noe stort. 21-åringen fra Panama håper på mye spilletid i år. På venstrebacken har de Arthur Boka, som er en meget offensiv venstreback fra Elfenbenskysten. Han er veldig lav av vekst, men er kjent for sin store fart. Han har hele 81 kamper for Elfenbenskysten, hvor da 32-åringen kan sies å ha meget stor rutine.

På midtbanen er det blitt store forandringer, særlig fordi så mange gode spiller har dratt. Unge offensive og tekniske spillere som Castillejo, Juanmi og Samuel Garcia har forlatt dem. De var meget involvert og viktige i fjorårssesongen, og selv om de fikk en del penger for dem ser stallen nå ganske svekket ut. Heldigvis for Malaga har i alle fall Camacho ikke dratt enda. Spanjolen styrer det meste dypt i midtbanen, og selv om han er liten av vekst er han meget aggressiv og en god ballvinner. Tissone spiller ofte ved siden av han, hvor argentineren er en solid boks til boks spiller. Minuset er at han scorer veldig få mål, men han gjør en god jobb for laget. Så har vi Sergi Darder, som er ett av talentene som ikke har forlatt klubben. Den spanske 21-åringen er en offensiv midtbanespiller som har gode pasningsferdigheter. De har også hentet inn Fabio Espinho fra Ludogorets, hvor portugiseren har en del erfaring fra kamper i Europa. På vingen har vi en annen portugiser sergi darderved navn Ricardo Hortha, som bare er 20 år og er ett stort talent. Det at han har fått sin landslagsdebut allerede viser at han har potensialet i seg. Juanpi fra Venezuela er enda ett talent, hvor han er 21 år. Han har spilt lite kamper for laget, og håper nok å få sjansen i år, noe han fort kan gjøre siden så mange spillere har dratt. Så har vi Duda på venstrevingen, som er kapteinen i laget. Han har vært i klubben siden 2009, og selv om han er 35 år fortsetter han å gi alt for laget. Han er ikke særlig rask lengre, men han har en meget god arbeidsvilje og en meget god venstrefot. Til vingen har de hentet enda en spiller, og han heter Adnane Tighadouini. Marokkaneren er hentet fra nederlandsk fotball, og i en alder av 22 håper de han kan utvikle seg til noe stort. Juan Carlos er også hentet inn fra Braga på lån, hvor han er kjent for å dekke store rom på banen.

På topp begynner det å bli ganske smalt, hvor de savner Santa Cruz som leverte ett fint antall mål da han spilte. Vi har Amrabat, som nå har blitt hentet permanent til klubben etter å ha vært på lån. Han er egentlig ving, men kan også spille spiss. Han var en av de viktigeste spillerne for Malaga i fjor, hvor han var meget direkte og var involvert i en dem mål og assist. Det var viktig for Malaga og skaffe seg han, men det ser fortsatt ganske tynt ut. De har hentet den aldrende Charles fra Celta Vigo, og håper at han kan gjøre noe av det Santa Cruz har gjort, men hans målstatistikk tilsier ikke det. De har også hentet Duje Cop på lån fra Dinamo Zagreb, som håper at han skal score like mye for dem som han gjorde i Kroatia, hvor han scoret 43 mål på 67 kamper, men La Liga kommer til å bli noe helt annet.

Spillere inn:

Espinho (Ludogorets), Charles (Celta Vigo), Juan Carlos (Braga, lån), Amrabat (Galatasaray), Cop (Zagreb, lån), Tighadouini (NAC), Albentosa (Derby, lån)                                              

Spillere ut:

Portillo (Betis), Rescaldani (Puebla), Juanmi (Southampton), Castillejo (Villareal), Garcia (Villareal), Alberto (Liverpool), Sergio Sanchez (Panathinaikos)

Vi tror altså at Malaga kommer til å fortsette å falle nedover på tabellen, og hovedgrunnen til dette er at de har solgt mange av sine beste spillere. De har heller ikke en spiss de kan stole helt på skal score målene. Bakover ser det derimot bra ut, og de har noen talentfulle spillere som kan slå gjennom på midtbanen, og da særlig Sergi Darder. Den viktigeste spilleren blir nok Amrabat, som nå må ta store tak fremover for å skape ting offensivt for laget, enda mer enn han har gjort før. Vi tror altså at Malaga skuffer og ender på en 12. plass.

Share