11. Plass i Serie A 2015/2016: Palermo

Palermo var nyopprykket fra Serie B i fjor, men det stoppet dem ikke i å ha en meget god sesong. De endte på 11. plass, langt over nedrykk. Særlig var det på grunn av stortalentet Dstefano sorrentinoybala, som briljerte nesten hver kamp, sammen med playmakeren Vazquez. Nå har Dybala dratt, så det blir spennende og se hvordan de skal klare seg. Det er litt spørsmål om hvem som skal score målene nå, hvor man kanskje må sette sin lit til Belotti, som er ett stort talent, men kanskje for ung til å bære laget på skuldrene.

På keeperplassen spiller Sorrentino, hvor han er meget rutinert i en alder av 36. Han har spilt i klubben siden 2013.

I forsvar spiller Vålerenga-kjenningen Giancarlo Gonzalez, hvor han er en av 3 midtstoppere i en 5-backslinje. Milan Milanovic spiller også ofte der, hvor serberen er en kompromissløs stopper. De har også Rispoli, som har vært på lån i lavere divisjoner de siste årene, men er nå klar for å bidra. De har også henter Marokkanske El Kaoutari fra Montepellier, som de håper skal være stabil i forsvarsrekken. På venstre vingback har vi Fabio Daprela, som er fra Sveits og har vært i klubben siden 2013. Achraf Lazaar er den andre venstre vingbacken, hvor han spilte mye i fjor for laget. Michel Morganella spiller på høyre vingback, hvor han har stor fart og ofte er med i angrep.

På midten finner vi Oscar Hiljemark, som er en ny spiller de har hentet fra PSV. Han var meget god på midten for Sverige under U21 EM, som nok var den største grunnen for at de hentet han. Luca Rigoni er krigeren på midten, men han kan også dukke opp sent i boksen for å score ett mål, noe han gjorde en del av i fjor. Franco Vazquez er playmakeren i laget, hvor han leverer assist til vingene og spissene, i tillegg til å prøve seg på mange langskudd. Jajalo gjør en meget god jobb på midten, hvor han har stor andrea belottiarbeidskapasitet, men spilte lite i fjor. Maresca begynner å dra på årene med sine 35 år, men spilte mange kamper for laget sitt i fjor, og gjør en solid jobb på midten. De har også hentet ett talent fra Brescia, hvor Libanesiske Ahmad Benali spås en stor fremtid i fotballen som en offensiv midtbanespiller. På offensiv midtbane/ving finner vi Robert Quaison, som ble hentet fra AIK i fjor, og har fart som sin store styrke.

På topp ser det kanskje litt tynt ut, hvor vi har Joao Silva, som spilte meget lite i fjor, og bare har erfaring fra mindre klubber. Belotti er nok mannen de vil satse på, hvor han er ett bra italiensk talent, med gode avslutningsferdigheter, hvor han også er god på hodet.

 

Spillere inn:  

Benali (Brescia), Trajkovski (Zulte Waregem), Cassini (Corinthians), Goldaniga (Perugia), N. Viola (Ternana), Troianiello (Bologna), Di Gennaro (Vicenza), N’Goyi (Leeds), Brugman (Pescara), Colombi (Cagliari), Hiljemark (PSV), Kosnic (Budapest Honved), Malele (Trapani), Lores (Varese), Rispoli (Parma), Kaoutari (Montepellier) 

Spillere ut:

Dybala (Juventus), Ujkani (released), Joao Silva (Bari), Ortiz (Cerro Porteno), Barreto (Sampdoria), Emerson (Santos), Bamba (Leeds), Makienok (Charlton), Bamba (Leeds), Viviano (Sampdoria, lån)

Tapet av Dybala kan bli vanskelig å erstatte, men Palermo bruker alltid å finne noen nye spillere som står frem positivt. Ellers har de mye av den samme stallen fra i fjor samlet, med noen få nye signeringer. De har en ganske bra offensiv spillestil som de kan nå langt med, men mye avhenger av at Belotti leverer nok scoringer for dem, han kan bli deres viktigeste spiller. Den unge spilleren som kan slå til er Benali, som forhåpentligvis får spilletid på midten. Vi tror altså at Palermo ender på 11. plass.

Share