11. plass i Premier League: Sunderland

Sunderland hadde en dårlig start på sesongen i fjor når de hadde Paolo di Canio som manager, han gjorde slik at Sunderland ble elendig å ødela mye for de, og var rett og slett ufordragelig i oppførselen på mange av Sunderland-spillerne. Gus Poyet tok over etter Paolo di Canio ble ingen suksess de første kampene, men Sunderland kom seg til Ligacupfinalen der de tapte mot Manchester City i finalen. Han gjorde en solid avslutning på sesongen for Sunderland å hjalp de til å berge plassen sin, med å slå Chelsea og Manchester United på bortebane, også klarte de uavgjort på bortebane mot Manchester City, noe som er imponerende av en klubb som Sunderland. Sunderland endte i fjor som nummer 14 på tabellen og klarte seg med grei margin på slutten av fjoråret.

Keeperplassen i Sunderland blir litt mer interessant i år. Vito Mannone fikk ikke starte sesongen i fjor med å stå i mål, men i år får han kanskje det. Men Sunderland har skaffet seg ny keeper fra Manchester City. Costel Pantilimon er klar for Sunderland og skal nok utfordre Vito Mannone i målet til Sunderland og da spørs det hvem blir førstekeeper i årets sesong. Vito Mannone hadde en fantastisk sesong i fjor. Pantilimon satt Joe Hart litt i skyggen i fjor der han fikk stå noen kamper i Manchester City, men han tapte fort den kampen mot Joe Hart og ble andrekeeper å vil nok prøve å ta fra Vito Mannone keeperplassen i Sunderland, slik at han kan bli førstekeeper i Sunderland i år.

Forsvaret til Sunderland er ganske likt som det var i fjor. Billy Jones er den eneste som er hentet inn i forsvaret til Sunderland. Wes Brown fikk mye mange røde kort i fjor å det må Wes Brown unngå denne sesongen om Sunderland skal holde seg i årets sesong å komme seg enda høyere opp på tabellen. Phillip Bardsley er solgt fra Sunderland til Stoke. John O´Shea scoret et mål i fjor og er inne i sine siste år som toppspiller på toppnivå etter at han begynne å dra på årene O´Shea.

Midtbanen er også forsterket foran årets sesong. De har fått inn en spiller som Jordi Gomez som har spilt i Wigan i mange år. Det kan være et godt kjøp for Sunderland denne sesongen og han kom samtidig gratis til Sunderland. Jack Colback og Craig Gardner gikk hver sin vei fra Sunderland til Newcastle og West Bromwich. Lee Cattermole klarte endelig å score et mål igjen i Premier League og det har vært en stund siden. Emanuele Giaccherini stoppet på fire seriemål i fjor og hadde en god start på sesongen, men skuffet litt utover sesongen og ble sittende mye på benken. Han er en spiller som fort kan gjøre det bra denne sesongen hvis han gir en skikkelig innsats med en gang. Nøkkelspilleren i den offensive midtbanen er jo Adam Johnson han stoppet på 8 seriemål i fjor for Sunderland, og han er en god spiller som har fantastisk avslutningsegenskaper. Han ble litt dårligere utover sesongen og stoppet litt opp på slutten, men han er en spiller som kan nå langt i sin karriere hvis han får spille mye og får bruke talentet sitt. Fabio Borini er ferdig med låneoppholdet sitt i Sunderland, der han avsluttet med å score 7 seriemål for Sunderland i fjor.

Spissplassen i år for Sunderland bør gå til Connor Wickham som hadde en sterk avslutning i fjor på sesongen da han scoret 5 mål. Han er en spiller med et stort talent, og hvis han får frem det samme som han gjorde i de kampene, så kan han fort notere seg for 10-15 seriemål i løpet av en sesong. Steven Fletcher bør satses på å være en andre spiss for Sunderland i år. Han scoret 4 seriemål i fjor, og er nok en dårligere spiss enn Connor Wickham er på sitt beste. Jozy Altidore og Danny Graham blir nok tredje og fjerdevalg på angrepsplassen.

Vårt tips for Sunderland denne sesongen er at de ender litt høyere på tabellen i år enn de gjorde i fjor og med Gus Poyet som manager så blir det mye bedre. Vi tror derfor at Sunderland ender opp som nummer 11 på tabellen i år. I fjor ble de nummer 14 så de går opp tre plasser fra i fjor. Jordi Gomez og Connor Wickham blir nok de to spillerne som slår gjennom for Sunderland denne sesongen.

Spillere inn: Costel Pantilimon, Jordi Gomez, Billy Jones, Patrick van Aanholt, Jack Rodwell
Spillere ut: Kieran Westwood, John Egan, Jack Colback, Billy Knott, Phil Bardsley, Craig Gardner, Jordan Pickford (lån), Ignacio Scocco

 

 

Share