11. Plass i Premier League 2015/16: West Ham

West Ham skuffet i slutten på sesongen 2013/14, de endte opp litt for langt nede på tabellen, og supporterne var skuffet over hvordan West Ham spilte. Sam Allardyce måtte forandre på laget frem til 2014/15 sesongen, og det gjorde han godt. Han fikk inn spillere som var mer spillende på topp. Spillere som Morgan Amalfitano, Diafra Sakho og Enner Valencia. West Ham startet sesongen sterkt med å ta poeng på poeng i starten og kjempet høyt oppe på tabellen. Midtveis i sesongen lå de rundt Liverpool og klarte å holde seg der en stund, men plutselig så ble det helt stopp for West Ham. De klarte ikke å vinne kamper, og gikk kamp på kamp uten å ta særlig med poeng. West Ham skuffet slik at de endte opp på en 12. Plass i serien og Sam Allardyce fikk ikke fornyet noen kontrakt.

adrianAdrian fikk spille alle kampene for West Ham i fjor. Adrian var soleklart den beste og yngste keeperen og Sam Allardyce satset på han. Adrian spilte 38 seriekamper i fjor for West Ham. Han klarte å pådra seg tre gule kort og et rødt kort i fjor. Jussi Jääskeläinen som har vært førstekeeper for noen år tilbake, fikk spille en kamp i fjor for West Ham, som også var hans siste kamp. West Ham har hentet inn en ny keeper foran denne sesongen. Darren Randolph har vært i Charlton i ung alder, der han for det meste ble utlånt til andre klubber. Randolph fant seg ikke til rette i Charlton og valgte å prøve seg i Motherwell i 2010, der han fikk rikelig med kamper. Birmingham hentet han til klubben i 2013. Der har han vært de siste to sesongene, der han har spilt 91 seriekamper totalt. Raphael Spiegel er en ung tredjekeeper for West Ham og kan utfordre en keeper som Darren Randolph om andrekeeperplassen.

aaron cresswellForsvaret til West Ham i fjor var god til tider og en spiller som Aaron Cresswell hadde mange gode kamper i fjor. Cresswell spiller venstreback og spilte alle kampene i fjor for West Ham. Cresswell endte dermed opp med 38 seriekamper, to scoringer og fire målgivendepasninger. Winston Reid var også en forsvarer som fikk spille de fleste kamper. Reid spilte 30 seriekamper, scoret et mål, men pådro seg ti gule kort i løpet av sesongen. James Collins og James Tomkins er også to spillere som får bra med spilletid i West Ham. Carl Jenkinson var utlånt fra Arsenal i fjor og hadde en god sesong da han var på utlån i West Ham. Jenkinson skal også få prøve seg på lån i West Ham også denne sesongen.

Midtbanen til West Ham i fjor bestod av et ganske så godt navn. Alex Song var på lån fra Barcelona og spilte mange gode kamper for West Ham, men det ble bare med den ene sesongen for Alex Song. Cheikhou Kouyate spilte de fleste kampene i fjor for West Ham der det ble 31 seriekamper. Han var også god foran mål der ble det fire mål og to målgivendepasninger. Diego Poyet som er sønn av tidligere Sunderland-manager Gus Poyet fikk tre seriekamper i fjor for West Ham. Stewart Downing hadde en god sesong i fjor der han spilte de fleste kampene. stewart downingDowning endte tilslutt opp med å spille 37 av 38 seriekamper, der det tilslutt ble hele seks seriemål og åtte målgivendepasninger. Han hadde aldri noen så gode sesonger som det da han var i Liverpool. Stewart Downing så ut til å være tilbake, nå har han dratt til Middlesbrough der han skal prøve på det samme igjen. Kevin Nolan var ikke så imponerende i fjor. Nolan spilte 29 seriekamper og vanligvis scorer Nolan bra med mål i løpe av en sesong. Nolan endte opp med bare å score en gang og la kun en målgivendepasning i fjor. Mark Noble var også en spiller som spilte 28 seriekamper i fjor, der ble det to scoringer og tre målgivendepasninger. Foran denne sesongen har de hentet en ung norskspiller. Martin Samuelsen har fått prøvd seg ut for West Ham i mange kamper før denne sesongen, mest i treningskamper. Men har fått noen innhopp i Europa League-kampene.

diafra sakhoAngrepsrekken til West Ham er ganske solid. Diafra Sakho som var den beste spissen for West Ham i fjor spilte kun 23 seriekamper og scoret 10 seriemål totalt. Andy Carroll har slitt med skader over flere sesonger og i fjor ble det også en sesong der Carroll var mer skadet enn han var på banen. Carroll spilte kun 14 seriekamper totalt i fjor, men han tegnet seg på scoringslisten noen ganger. Carroll scoret fem ganger på de 14 kampene. Enner Valencia var en liten nedtur da han spilte de fleste kampene. På 32 seriekamper ble det kun fire scoringer på spissen fra Ecuador. For Ecuador i VM ble det tre scoringer på tre kamper.

Slaven Bilic hadde en lang karriere som spiller og var innom to Premier League-klubber. Han var innom West Ham først der han fikk flest kamper. Turen gikk videre til Everton der han var i mange sesonger, men der han spilte lite kamper i forskjell til West Ham. Bilic begynte som manager rett etter karrieren og har hatt en god karriere så langt. Det største Bilic har gjort er å trene det Kroatiske landslaget. Han startet å trene de i 2006 og trente de frem til 2012. Bilic tok over Lokomotiv Moskva i 2012, der han var til 2013. Turen gikk dermed videre til Tyrkia der han var manager for Besiktas over to sesonger. Nå skal Bilic få prøve seg som manager for West Ham der han fikk 48 seriekamper og to seriemål som spiller.

Spillere inn: Darren Randolph (Birmingham City gratis), Pedro Obiang (Sampdoria),
Dimitri Payet (Marseille), Angelo Ogbonna (Juventus), Carl Jenkinson (Arsenal lån), Manuel Lanzini (Al-Jazira lån), George Dobson (Arsenal lån)

Spillere ut: Dan Potts (Luton Town gratis), Carlton Cole frigitt, Guy Demel frigitt,
Jussi Jääskeläinen frigitt, Nene frigitt, Stewart Downing (Middlesbrough)

enner valenciaVi tror at Enner Valencia kommer til å blomstre under Bilic. Valencia hadde en dårlig sesong i fjor der det kun ble fire seriemål på 32 seriekamper, det tror vi kommer til å endre seg denne sesongen. Sakho er også en spiller der det ikke går an å si noe på, han kommer til å få en like god sesong som han gjorde i fjor. Hvis vi skal trekke fram et talent som kan ta steget så er det vel Martin Samuelsen som alle sammen skriver om. Han har vært god i treningskamper, og har fått noen innhopp der han har gjort sakene sine veldig bra i Europa League innhoppene. Det kan bli tøft å få sin gjennombruddsesong i år, men det kan bli en sesong der han får prøve seg litt på førstelaget og mulighet til å blomstre.

Vi tror at West Ham vil få en god sesong i år. West Ham skuffet i slutten i fjor, men kommer til å få en god avslutning på sesongen i år. West Ham har kvittet seg med Stewart Downing foran denne sesongen, men de har også fått lånt Carl Jenkinson enda en sesong fra Arsenal. Vi tror at West Ham tilslutt ender som nummer 11.

Share