1. Plass i Premier League 2015/16: Chelsea

Chelsea hadde en fantastisk sesong i fjor. Chelsea startet godt i serien, og det tok lang tid før første tap for Chelsea kom. Chelsea tapte kun tre seriekamper i Premier League i 2014/15 sesongen. Chelsea tapte sin første kamp mot Newcastle på bortebane. Chelsea var det laget i Premier League som slapp inn minst mål totalt i Premier League. Chelsea scoret nest mest mål fremover på banen, men hadde mange kamper der de vant kun med et mål. Chelsea hadde mange spillere som stod frem i 2014/15 sesongen. Chelsea avsluttet Premier League med å vinne foran Manchester City som endte åtte poeng bak.

thibaut courtoisKeeperplassen denne sesongen går til Thibaut Courtois som hadde keeperplassen i fjor. Courtois fikk 32 seriekamper for Chelsea i fjor og var en god førstekeeper for Chelsea i fjor. Han hadde noen keepertabber, men han stod mange gode kamper og hadde mange matchvinnende redninger. Petr Cech hadde sin første sesong i Chelsea der han ikke var førstekeeper. Petr Cech var skuffet over at han ikke fikk stå, men han er en keeper som ikke lager noe styr for at han ikke får stå. Petr Cech fikk syv seriekamper. Etter sesongen dro Cech til Arsenal der han sannsynligvis blir førstekeeper. Chelsea sin andrekeeper har signert og det er Asmir Begovic som har vært førstekeeper for Stoke over lengre tid.

John Terry har kommet seg godt i gang igjen i Chelsea. Terry fikk spille alle Premier League kampene i fjorårets sesong. John Terry endte opp på 38 seriekamper og 5 seriemål den sesongen. Branislav Ivanovic var også en spiller som fikk spille 38 seriekamper i løpet av sesongen. Ivanovic har vært en høyreback for Chelsea som har scoret mye mål i alle sesongene han har vært der. Ivanovic endte i fjor på fire seriemål. Mourinho spilte med mye det samme laget i forsvar. Cesar Azpilicueta spilte 29 seriekamper i fjor, mens Gary Cahill fikk 36 seriekamper for Chelsea. Filipe Luiz fikk kun en sesong i Chelsea, etter sin første sesong drar han tilbake til Atletico Madrid.

cesc fabregasChelsea har en sterk midtbane og det var lite rullering på midtbanen til Chelsea i fjor. Francesc Fabregas spilte 34 seriekamper for Chelsea i fjor, der han scoret tre seriemål og la hele 18 målgivende pasninger. Fabregas hadde en fantastisk start på sesongen, der han la målgivende på målgivende. Nemanja Matic spilte totalt 36 seriekamper i fjor for Chelsea som spilte en god sesong og mange ville ha han på årets lag i Premier League. Cuadrado kom til Chelsea i januar og ble ikke akkurat noen suksess den siste halvdelen av sesongen for Chelsea. Cuadrado fikk 12 seriekamper på slutten av sesongen, men det ble ingen mål eller målgivende pasninger. Eden Hazard var soleklart den beste spilleren i Premier League i fjor og spilte alle kampene for Chelsea i fjor. Mange av scoringene kom fra straffemerket for Eden Hazard. Hazard banket inn totalt 14 seriemål og la ni målgivende pasninger for Chelsea.

Spissplassen til Chelsea blir interessant denne sesongen. Didier Drogba kom til Chelsea foran diego costasesongen i fjor og fikk et år i klubben som spiller. Der han fikk nok et Premier League trofe. Didier Drogba fikk 28 seriekamper for Chelsea og scoret fire seriemål i sitt siste år som spiller i Chelsea. Loïc Remy fikk bare 19 seriekamper i fjor for Chelsea, men han scoret hele syv seriemål i de kampene han fikk sjansen, mesteparten av kampene kom han inn fra benken. Diego Costa hadde en god debutsesong for Chelsea. Diego Costa var preget av mye skader i sesongen, men han scoret uansett et bra antall scoringer på de kampene han fikk for klubben denne sesongen. Diego Costa fikk 26 seriekamper i den første sesongen for Chelsea mens det tilslutt endte med 20 seriemål. Radamel Falcao er hentet inn på lån for Chelsea denne sesongen, og skal hjelpe Chelsea med å score mer mål denne sesongen. Falcao var på utlån til Manchester United i fjor fra Monaco. I Manchester United ble det et ganske så skuffende opphold for Falcao som scoret lite mål og som ikke fant seg helt til rette. Mourinho mente at Falcao burde komme til Chelsea for å få karrieren på rett kjøl igjen. Noe som vi får se denne sesongen.

Jose Mourinho har hatt en fantastisk karriere som manager. Mourinho har prøvd seg i de fleste land så langt i karrieren, han hadde god suksess i Portugal med Porto der han fikk trofe på trofe. Han har vært to perioder i Chelsea. Han har samtidig vært i Inter og Real Madrid. Mourinho har vunnet serien både i Portugal, England, Italia og Spania. Mourinho hadde en seiersprosent på 67.03 i den første perioden sin i Chelsea. I sin andre periode i Chelsea som han har vært i to sesonger nå har han en seiersprosent på 63.96. Mourinho har fire hele sesonger i Chelsea han har tre Premier League titler. Mourinho er en manager som beundrer en spiller som Zlatan Ibrahimovic, men som ikke er så opptatt i hvordan han oppfører seg i media. Men Mourinho har en fantastisk statistikk som manager for Chelsea og de andre lagene han har ledet.

Spillere Inn: Nathan (Atlético Paranaense), Radamel Falcao (Monaco, lån), Asmir Begovic (Stoke).

Spillere Ut: Gäel Kakuta (Sevilla), Christian Atsu (Bournemouth, lån), Didier Drogba (kontraktsløs), Mario Pasalic (Monaco, lån), Lewis Baker (Vitesse), Petr Cech (Arsenal), Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach), Andreas Christensen (utlån, Borussia Mönchengladbach), Marco van Ginkel (Stoke lån), Izzy Brown (Vitesse Arnhem, lån), Nathan (Vitesse Arnhem, lån), Patrick Bamford (Crystal Palace, lån), Felipe Luis (Atletico Madrid) Muhamed Salah (Roma, lån)

eden hazardVi tror at Eden Hazard blir den viktigste spilleren for Chelsea denne sesongen også. Hazard scoret 14 seriemål i fjor for Chelsea og noterte seg for ni målgivende pasninger. Hazard ble kåret til årets spiller i fjor og kommer til å gjøre det bedre denne sesongen, og kan fort være en spiller som kan komme seg på et enda høyere målsnitt enn han gjorde i fjor. Vi tror samtidig at Kurt Zouma tar et nytt steg denne sesongen og kommer til å få mer spilletid for Chelsea. Zouma er et ungt stoppertalent og kan være en viktig spiller for Chelsea i fremtiden om han fortsetter utviklingen og om han får litt mer spilletid enn han gjorde i fjor.

Vi tror at Chelsea kommer til å få en sterk sesong i år også. Chelsea kommer til å være med å dominere i Premier League. Chelsea kommer tilslutt å vinne tittelen i Premier League. Vi tror at Chelsea vinner tittelen for sin innsats i fjor, og de har så å si den samme troppen, bare fornyet litt. Chelsea ender derfor som nummer 1 i Premier League denne sesongen.

Share