1. Plass i La Liga 2015/2016: Barcelona

Barcelona hadde en fantastisk sesong i fjor, hvor de vant trippelen. De hentet hjem La Liga-tittelen, Copa Del Rey og Champions League. Mye av det var takket være de 3 på topp, Suarez, Messi og Neymar, populært kalt MSN. Messi scoret 43, Suarez scoret 16 og Neymar scoret 22. Den som scoret fjerde mest var Pedro med 6, så det viser bare hvor avhengig de var av de spillerne, eller hvor mye de spillerne var involvert, hvis man heller vil si det. Suarez var utestengt første halvdel av sesongen, men når han kom tilbake ble det enda flere mål for katalanerne. Real Madrid så lenge ut til å vinne ligaen med deres store forsprang til jul, men en god sluttspurt sikret Barcelona ligatriumfen. Mot Athletic Bilbao hentet de Copa Del Rey, men den største triumfen var nok i CL, hvor de slo Juventus i finalen og altså kunne feire trippelen.

På keeperplassen er det meget solid, med Bravo som er fast på det chilenske landslaget. Han er litt liten av vekst, men har god reaksjonsevne og god til å lese spillet. Han er også god med beina, som er meget viktig for en Barcelona spiller. De har også det unge tyske talentet Ter Stegen i bakhånd. Han spilte en del kamper i CL i fjor, og håper nok han kan få spille mer i serien denne sesongen. Tyskeren er kanskje enda bedre med beina en Bravo, og ligner på Neuer i den forstand. Men rutinen til Bravo gjør nok at han fortsatt satses på.

Mange har kritisert det forsvarsmessige på Barcelona, men når man gjør det så godt fremover trenger man kanskje ikke å forsterke der altfor mye. Uansett sliter de nå med en suspensjon fra kjøp til januar, men kunne kanskje forsterket seg før denne saken kom opp. Lederen bakerst er Gerard Pique. Han er høy og meget god i hodespillet, men han kan ofte gjøre en del rare ting bakover, og har ikke veldig stor fart inne. Ved sin side har han ofte hatt franske Mathieu, som er noe den samme spilleren, med mye fysikk og hgerard piqueodestyrke. De har klart seg bra denne sesongen selv med sine mangler, for Barcelona er jo så enorme til å holde på ballen. Mascherano har også vikariert en del på midtstopperplass, selv om han nok er best på defensiv midtbane. De har også Vermaelen, men han har vært skadeplaget hele sesongen, og har ikke bidratt noe som helst. Vi har også unggutten Marc Bartra, som spilte en del kamper i fjor. Han er nok ett talent som Barca har store fremtidsplaner for. På høyreback har Dani Alves vært solid. Han var lenge veldig sterkt ryktet bort, men signerte til slutt en ny kontrakt. Han begynner å dra på årene, men løper som vanlig utrettelig opp og ned på sidene. Han har derimot ett temperament som fort kan ødelegge for han. De har hentet inn Aleix Vidal som kan spille høyreback og høyreving, men han kan ikke spille før januar. Han har god fart og tekniske ferdigheter. Montoya har dratt til Inter, og brasilianske Douglas har kommet inn, som kanskje kan utfordre Avles litt på høyrebacken. På venstrebacken har vi Alba, som har enorm fart og alltid er med fremover og skaper sjanser. I tillegg har vi brasilianske Adriano, som ikke er like sprudlende offensivt, men er en solid og stabil spiller.

Midtbanen kan man bare se på og fryde seg over, i alle fall hvis man liker tekniske ferdigheter og ballkontroll. Først har vi kroaten Ivan Rakitic, som har en enorm pasningsfot og ett meget bra overblikk. Særlig er langpasningene hans en nytelse og se på. På defensiv midtbane har vi Busquets, som mange ikke liker så særlig godt på grunn av hans filminger og kyniske/stygge spill, men han er meget viktig for Barcelona’s spill. Han spiller alltid enkle korte pasninger til de fremme, mister sjelden ballen, og posisjonerer seg veldig bra for kontringene som kommer. Mascherano er den andre defensive midtbanespilleren, og her får vi mer agressivitet og energi enn hos Busquets. Han løper mange kilometer, og er ikke redd for å kaste seg inn i en takling. Xavi har nå gitt seg, de kommer til å savne han med sine lederegenskaper, rutine, og evne til å styre tempoet i kamper. Iniesta er fortsatt i klubben, men leverte ikke så mye mål og assist i fjor. Han styrte heller midtbanen og lot de tre fremme gjøre jobben. De har også en del gode talenter som kanskje kan få prøve seg litt, som Sergi Samper, Sergi Roberto, Alen Halilovic, Adama Traore og Munir.

lionel messiPå topp har vi verdensklassespillerne Messi, Neymar og Suarez. Det er vel ikke så mye å si om Messi utenom å bare beundre. Men det kan være ett lite spørsmålstegn hvordan ett langt og slitsomt Copa America vil påvirke han. Neymar var meget stabil og god forrige sesong, med sine driblinger og ro foran mål. Suarez er fortsatt den aggressive og energiske spilleren han alltid har vært, noe som hjelper laget veldig i sin gjenvinningsfase. Det blir meget viktig og holde disse skadefrie, for bak de 3 er det ikke veldig mange som kan score tosifret. Vi har også Pedro, som begynner å dra på årene, men som har stor fart, og er viktig som innbytter.

 

Spillere inn:  

Aleix Vidal (Sevilla), Arda Turan (Atletico Madrid)                          

Spillere ut:

Xavi (Al-Sadd), Afellay (gratis), Deulofeu (Everton), Montoya (Inter, lån), Affelay (Stoke), Traore (Aston Villa)

Vi tror at Barcelona nok en gang vinner La Liga, særlig på grunn av deres front-trio i verdensklasse. Det blir viktig at de holder seg skadefrie gjennom sesongen. De har blitt meget samspilte nå, og kan fort gjøre det enda bedre enn i fjor. De sliter en del med at de ikke kan bruke spillere de kjøper før Januar, men de skal likevel ha en god nok stall til å vinne trofeer. Messi blir nok den viktigste spilleren, hvor om han holder seg skadefri og opprettholder sin enorme form blir avgjørende. Hos ungguttene tror vi at Sergi Roberto fort kan få sitt gjennombrudd denne sesongen. Han ligner veldig på Xavi i stilen, hvor han er meget pasningssikker, som de fleste fra Barcelona er. Vi tror altså at Barcelona ender på 1. plass.

Share